Coronavirus, profitori pedepsiți. Doi frați, obligați SĂ DONEZE 17.700 de sticle de dezinfectant de mâini

Dana Lascu |
Data publicării:
Matt Corvin, profitorul nevoit să doneze miile de sticle cu care făcea speculă. Foto: print screen realclearpolitics.com
Matt Corvin, profitorul nevoit să doneze miile de sticle cu care făcea speculă. Foto: print screen realclearpolitics.com

Doi frați din statul american Tennessee, profitori dovediți, care au cumpărat zeci de mii de sticle de dezinfectat de mâini, golind hipermarketuri din două state, au fost fortați să le doneze!

Mii de sticle de dezinfectant de mână și pachete de șervețele antibacteriene și măști medicale au fost donate după o încercare eșuată a doi frați din Tennessee, SUA, de a le revinde pentru profit în timpul crizei provocate de coronavirus.

Cutiile au fost preluate duminică de la o unitate de depozitare din casa lui Matt Colvin din Hixson, Tennessee, notează Time.com. Articolele, inclusiv 17.700 de sticle de dezinfectant de mâini, au fost donate unei biserici locale, iar unele provizii se vor îndrepta spre Kentucky, unde Colvin a „curățat" efectiv rafturile magazinelor.

Matt Colvin și fratele său, Noah, au golit rafturile magazinelor înainte ca retailerul online Amazon să le oprească vânzările, iar procurorul general al statului a trimis o scrisoare de „cease-and-desist", prin care le ordonă să își înceteze activitatea și să nu o repornească, blocându-i efectiv să mai facă bani de pe urma produselor pe care le cumpăraseră.

La sfârșitul lunii ianuarie, Noah Colvin a condus peste 2.100 de kilometri, în trei zile, în statele Tennessee și Kentucky, umplând un camion închiriat cu produse, în timp ce fratele său a rămas acasă ca să primească produsele pe care le comandaseră online.

Matt Colvin a spus că a postat apoi un anunț, pe Amazon, cu 300 de sticle de dezinfectant de mână pentru vânzare pe care le-a vândut și cu 70 de dolari sticla. Asta în condițiile în care, în magazine, aceste produse nu costau mai mult de 2-3 dolari sticla.

A doua zi, Amazon a scos anunțul lui Matt Colvin împreună cu mii de alte postări similare, care aveau preuri exorbitante. Unii dintre vânzătorii din spatele acestor anunțuri au fost suspendați de pe platforma online, în timp ce EBay a interzis de curând vânzarea de produse de dezinfecție și de măști din și în SUA.

„Să-mi pară rău că am cumpărat toate astea? Nu, nu-mi pare”, a spus, cu seninătate, Matt Colvin, pentru realclearpolitics.com. În timpul interviului, el purta un tricou pe scria ostentativ „Family man”... adică se consideră un bărbat de familie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel