Coronavirus: Rusia a anunțat un număr record de cazuri noi de infectare, cel mai mare din ianuarie încoace

Adisa Codruț / 04 iul 2021 / 22:55
Pacient, spital      Foto cu caracter ilustrativ: Print screen DW
Pacient, spital Foto cu caracter ilustrativ: Print screen DW

Rusia a raportat duminică 25.142 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, un număr record înregistrat după data de 2 ianuarie. Acest nou record se datorează răspândirii variantei indiene Delta de coronavirs.

Rusia a raportat deja în această săptămână un număr record de decese asociate COVID-19 timp de cinci zile consecutiv, cu 697 de decese – cele mai multe în 24 de ore - anunțate sâmbătă. Bilanțul deceselor în ultimele 24 de ore anunțat duminică a fost de 663 de morți.

În capitala Moscova, principalul focar al epidemiei de coronavirus, s-au înregistrat 111 decese la 7.624 de noi infectări în ultimele 24 de ore.

Campania de vaccinare, lansată în luna decembrie în Rusia, a convins până acum doar 23,6 milioane din cei 146 de milioane de cetățeni ruși, adică 16% din populația țării.

În mai multe regiuni din Rusia, inclusiv Moscova, autoritățile au luat măsuri pentru a încuraja populația să se vaccineze, prin introducerea, de exemplu, a unui permis sanitar pentru a merge la restaurantele din capitală.

Moscova a lansat, de asemenea, joi o campanie de revaccinare pentru cei care au primit deja două doze cu peste șase luni în urmă. Acestora li s-a propus o a treia doză pentru a-și întări capacitatea de apărare a organismului împotriva noilor variante de coronavirus, notează AFP și Agerpres.

La nivelul întregii țări, pandemia de COVID-19 a provocat până acum peste 5,6 milioane de infectări și 137.925 de decese, potrivit statisticilor oficiale. Unii experți consideră însă că guvernul rus a oferit un număr al deceselor subevaluat, fiind luați în considerare doar cei pentru care o autopsie a stabilit că COVID-19 a fost cauza principală a decesului.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy