Coronavirus, situația persoanelor suspecte din Brăila, Gorj și Galați

Adisa Codruț |
Data publicării:
Salon de spital    FOTO: pexels.com
Salon de spital FOTO: pexels.com

Mai mulți copii și adulți sunt suspecți de coronavirus în județele Brăila, Gorj și Galați.

Coronavirus, persoane. În județul Brăila nu există niciun bolnav de coronavirus, reamintește directorul din acest județ, Gabriel Ciochină. "Dinamica este una continuă, pentru că persoanele vin în continuare în România. Persoanele sunt izolate la domiciliu şi zilnic le este monitorizată starea de sănătate", subliniază acesta, potrivit Agerpres.

În județul Gorj, o femeie care a revenit din Lombardia şi bebeluşul său sunt internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Le-au fost recoltate probe după ce copilul a prezentat simptomatologie specifică gripei obişnuite. "Li s-au recoltat probe, aşteaptă acum în izolare. În momentul în care copilul a fost bolnav, mama a spus că a venit din Lombardia. Ieri (duminică - n.r.) s-au prezentat la spital, şi mamei şi copilului li s-au recoltat probe. Starea bebeluşului s-a ameliorat. Testul de gripă obişnuită în cazul copilului a ieşit pozitiv. Se aşteaptă rezultatele de la Institutul Matei Balş", a declarat luni, purtătorului de cuvânt al DSP Gorj, Elena Piţian.

În județul Galați, 5 oameni sunt suspecți de coronavirus internați la Spitalul de Boli Infecţioase din Galați. Duminică seara a fost adus încă un copil de trei ani, internat împreună cu mama sa, medicii au prelevat probe care au fost trimise la Bucureşti, pentru a se stabili dacă este sau nu vorba despre coronavirus. Copilul nu a fost plecat în străinătate, în schimb părinţii acestuia s-au întors, pe 18 februarie, din Veneţia, iar duminică seara, când fetiţa s-a simţit rău, au sunat ambulanţa. La Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi sunt acum 5 persoane, trei adulţi şi doi copii, de 5 şi 3 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel