COVID-19: coagulări sanguine anormale, observate la bolnavii în stare gravă

Adisa Codruț |
Data publicării:
Grupă sanguină
Grupă sanguină

Cercetătorii au observat că unii bolnavi de COVID-19 în stare severă prezintă "coagulări sanguine anormale", care ar putea creşte riscul de deces.

Cercetători irlandezi au descoperit că unii pacienţi cu cazuri grave de COVID-19 prezintă "coagulări sanguine anormale", care ar putea creşte riscul de deces, potrivit unui studiu publicat joi în revista British Journal of Hematology. Cercetarea desfăşurată la The Royal College of Surgeons in Ireland (RCSI) a constatat că boala COVID-19 este asociată cu un tip unic de coagulare sanguină. Experţii au descoperit că acei pacienţi care prezintă nivele ridicate de coagulare sanguină au posibilităţi mai mari de a fi internaţi la terapie intensivă, potrivit Agerpres.

"Primele noastre descoperiri demonstrează că pneumonia COVID-19 este asociată unui tip unic de coagulare sanguină care se manifestă în principal în plămâni şi care implică, fără îndoială, un risc mai mare de mortalitate la pacienţii infectaţi cu noul coronavirus", notează într-un comunicat unul dintre autori, James O'Donnell.

El a avertizat că acest "scenariu" nu a mai fost observat la niciun alt tip de infecţie pulmonară. "În afară de pneumonia care afectează alveolele pulmonare, am descoperit şi sute de mici cheaguri sanguine în interiorul plămânului", a explicat O'Donnell. Potrivit lui, acest lucru ar putea explica de ce "nivelul de oxigen din sânge" se reduce "drastic în infecţiile grave" provocate de acest coronavirus. "Să înţelegem cum aceste micro-cheaguri se formează în plămân este fundamental pentru a putea dezvolta tratamente mai eficiente pentru pacienţi, mai ales pentru acele grupuri cu risc înalt", a subliniat expertul irlandez.

O'Donnell a precizat că există tot mai multe dovezi ce semnalează prezenţa de "cheaguri sanguine anormale" la bolnavii de COVID-19, care sporesc "semnificativ" riscul ca aceştia să sufere crize cardiace sau ictus cerebral.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel