COVID-19 ar duce la diabet? Ultimele studii

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Diabet
Diabet

Cercetătorii știau că o infecție COVID-19 poate provoca destule probleme de sănătate grave - leziuni pulmonare, leziuni renale și probleme cardiace – dar recent au descoperit că ar duce și la apariția bruscă a diabetului.

Un studiu, coordonat de dr. Matthias Laudes de la University Medical Center Schleswig-Holstein din Kiel, Germania, au descoperit cum infecțiile cu COVID-19 ar duce la un diagnostic de diabet nou și brusc. Ei cred că o infecție cu coronavirus, care afectează receptorii ACE2, ar putea afecta celulele beta din pancreas. Acest proces este similar cu ceea ce se crede că apare în diabetul de tip 1.

„Trebuie să cunoaștem mecanismul din spatele acestor cazuri și, până nu obținem mai multe dovezi, ar trebui să rămânem cu mintea deschisă. Nu știm dacă este vorba despre distrugerea celulelor beta. Este prea devreme pentru ca acest lucru să fie inclus în diabetul de tip 1”, susțin cercetătorii, arată webmd.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel