COVID-19 și sănătatea inimii: cum are inima de suferit în urma infecției

Adisa Codruț |
Data publicării:
Boli cardiovasculare
Boli cardiovasculare

Pandemia a făcut victime în toată lumea, dar în India a făcut ravagii, atunci când s-a înregistrat vârful deceselor și al infecțiilor. O analiză arată acum că pacienții cardiaci au avut cel mai mult de suferit.

Pe fondul pandemiei de coronavirus, persoanele care suferă de boli cardiovasculare au avut cel mai mult de suferit. De la abordarea simptomelor COVID până la gestionarea complicațiilor post-COVID, pacienții cardiaci au trăit cu frică constantă de infecții severe și deces subit.

Dr. Sudhir Pillai, consultant în cardiologie la spitalul P.D Hinduja, Mahim, Mumbai, India, observă că infecția COVID-19 nu diferențiază în ceea ce privește vârsta. Acestea fiind spuse, populațiile mai tinere care au probleme cu inima sunt, de asemenea, mai sensibile după o infecție COVID-19, potrivit acestuia.

"Vârsta medie a pacienților cu boli de inimă este acum mai tânără decât oricând, înregistrată în intervalul de vârstă 40-50. Din păcate, nu este vorba doar de boli de inimă", spune el, analizând datele statistice din India.

El adaugă spunând: „În general, s-au înregistrat creșteri ale prevalenței diabetului, hipertensiunii, colesterolului ridicat și hiperglicemiei”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel