Covid-19. Vasile Astărăstoae, despre raportarea deceselor: Fiecare ţară minte diferit

Adisa Codruț / 02 mai 2020 / 15:56
Prof dr Vasile Astărăstoae. Foto: Facebook
Prof dr Vasile Astărăstoae. Foto: Facebook

Prof. dr. Astărăstoae a vorbit, în cadrul emisiunii Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, de la DC Medical, despre situația deceselor raportate de fiecare țară din Europa.


Vasile Astărăstoae supe că nu se poate realiza o statistică unitară la nivel european, pentru că nu se știe numărul real al deceselor. provocate de COVID-19 Potrivit acestuia, fiecare ţară are modalitate proprie de contabilizare a deceselor în cazul infecţiilor cu coronavirus.

"Vreau să fac o precizare cu privire la Suedia. Oricum Suedia stă mai bine decât Franţa, Italia şi Spania dacă ne raportăm în ceea ce priveşte toţi parametrii. Dacă ne raportăm la ţările învecinate, există aici o deosebire. Este una de raportare, pentru că raportarea nu a fost standardizată. Dacă ne uităm: Germania, Danemarca, Norvegia şi Finlanda au cifre mai mici pentru că ei raportează strict decesele care sunt din cauza Covid-19. Nu dacă au şi Covid, dacă este purtător de coronavirus.

Germania, de exemplu, la numărul mare de infectaţi raportează un număr mic de decese, deoarece raportează strict acele decese cauzate de Covid. Atunci, pe această diferenţă e greu să faci o raportare, pentru că fiecare ţară raportează diferit... Ca să mă exprim mai colocvial, fiecare ţară minte diferit", a declarat prof.dr. Vasile Astărăstoae.

 

Urmariți întreaga emisiune aici:

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy