Creier: s-a descoperit zona care controlează planificarea și controlul

Adisa Codruț |
Data publicării:
Creier
Creier

Cercetătorii au găsit acea zonă din creier care se ocupă de funcțiile executive precum rezolvarea problemelor, planificarea propriilor acțiuni, controlul emoțiilor.

Un studiu german a descoperit zona din creier care se ocupă de funcțiile executive, baza comportamentului uman. Acea regiune controlează abilitățile intelectuale de bază (gândirea și acțiunea umană), atenția selectivă sau memoria de lucru. Cercetători de la Institutul German Max Planck au găsit respectiva regiune cerebrală cu ajutorul unei paciente de 56 de ani, care a suferit mai multe accidente vasculare cerebrale. Acestea au afectat doar o regiune strategică foarte importantă a creierului: așa-numita zonă de joncțiune frontală inferioară în lobul frontal al cortexului cerebral din ambele emisfere. Leziunile suferite au dus la incapacitatea pacientei să treacă teste psihologice de bază.

Atribuirea funcțiilor individuale unei anumite regiuni cerebrale pe baza leziunilor cerebrale și a deficiențelor corespunzătoare s-a făcut și după ce cercetătorii au analizat mari baze de date. "În viitor, când imaginile și bazele de date ale leziunii ne vor furniza informații mai detaliate despre care regiuni și, prin urmare, abilitățile au eșuat, vom putea adapta terapia și mai exact", mai adaugă cercetătorii.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel