Creier: s-a descoperit zona care controlează planificarea și controlul

Adisa Codruț / 21 mai 2020 / 09:12
Creier
Creier

Cercetătorii au găsit acea zonă din creier care se ocupă de funcțiile executive precum rezolvarea problemelor, planificarea propriilor acțiuni, controlul emoțiilor.

Un studiu german a descoperit zona din creier care se ocupă de funcțiile executive, baza comportamentului uman. Acea regiune controlează abilitățile intelectuale de bază (gândirea și acțiunea umană), atenția selectivă sau memoria de lucru. Cercetători de la Institutul German Max Planck au găsit respectiva regiune cerebrală cu ajutorul unei paciente de 56 de ani, care a suferit mai multe accidente vasculare cerebrale. Acestea au afectat doar o regiune strategică foarte importantă a creierului: așa-numita zonă de joncțiune frontală inferioară în lobul frontal al cortexului cerebral din ambele emisfere. Leziunile suferite au dus la incapacitatea pacientei să treacă teste psihologice de bază.

Atribuirea funcțiilor individuale unei anumite regiuni cerebrale pe baza leziunilor cerebrale și a deficiențelor corespunzătoare s-a făcut și după ce cercetătorii au analizat mari baze de date. "În viitor, când imaginile și bazele de date ale leziunii ne vor furniza informații mai detaliate despre care regiuni și, prin urmare, abilitățile au eșuat, vom putea adapta terapia și mai exact", mai adaugă cercetătorii.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy