Creier sănătos, veșnic tânăr: 10 moduri de a fi mai fericit

Florina Pop |
Data publicării:
Minte, creier. Foto: Pixabay
Minte, creier. Foto: Pixabay

Creier, sănătate. Zâmbetul, prietenii, sportul, muzica, oamenii pozitivi sunt câteva exemple care vă pot face viața mai fericită.

Creier, sănătate. În unele zile când facem totul pe fugă și sarcinile de la job și de acasă par a nu se mai termina, fericirea nu este pe lista zilnică a lucrurilor de făcut. Însă, susține onhealth.com, sunt câteva modalități prin care oamenii pot fi și mai fericiți.

Iată câteva:

1. Zâmbiți - când zâmbiți, puteți schimba chimia creierului și vă veți simți mai fericit.

2. Faceți voluntariat – implicați-vă în comunitatea voastră și ajutați un prieten în nevoie. Vă veți ajuta și pe voi. Asta vă îmbunătățește sănătatea mintală și bunăstarea.

3. Faceți-vă prieteni noi - studiile arată că cu cât sunteți mai conectați, cu atât sunteți mai fericiți.

4. Nu uitați ce aveți bun în viață - scrieți tot ce este bun în viața voastră; vă ajută să rămâneți concentrați pe pozitiv.

5. Sport - exercițiul fizic regulat ține depresia departe.

6. Iartă și uită - iertarea vă eliberează de gândurile negative și face mai mult loc în viața voastră păcii interioare, iar asta vă aduce fericirea; practicați mindfulness - meditați pentru o oră pe săptămână; vă oferă o doză de bucurie, pace și mulțumire și creează noi căi în creier ca să simțiți mai ușor bucuria.

7. Muzică - poate avea un efect puternic asupra emoțiilor voastre; alegeți mixul muzical preferat.

8. Dormiți cât aveți nevoie - majoritatea adulților au nevoie de 7 sau 8 ore de somn în fiecare noapte pentru a rămâne într-o stare bună.

9. Atingeți-vă obiectivele - întrebați-vă dacă acestea sunt realiste și la îndemâna voastră și faceți-vă un program ca să le transformați în realitate

10. Căutați persoane pozitive – se spune că "emoțiile sunt contagioase".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel