Creierul adolescenților care se confruntă cu boli mintale este structurat diferit

Georgiana Ioniță / 21 dec 2019 / 13:21


Noile cercetări ale neurologilor din Universitatea din Alberta arată cum creierul adolescenților care se confruntă cu probleme de sănătate mintală poate fi structurat diferit de cele ale colegilor sănătoși.

 

Această cercetare, condusă de Anthony Singhal, profesor și catedră în cadrul Departamentului de Psihologie, a implicat adolescenți cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani, care au avut un istoric de probleme de sănătate mintală, inclusiv depresie, anxietate și ADHD. Acest grup de adolescenți a primit imagini prin rezonanță magnetică (RMN), concepute pentru a examina substanța albă a creierului lor și au fost comparate cu scanări de la un al doilea grup de adolescenți din aceeași gamă de vârstă care nu aveau un istoric de probleme de sănătate mintală, noteză Eurekalert.

Rezultatele studiului arată diferențe clare în căile neuronale conjunctive, ca funcție de control cognitiv, între adolescenții sănătoși și cei care se confruntă cu probleme de sănătate mintală.

„Am văzut căi care au fost mai puțin eficiente din punct de vedere structural la pacienți comparativ cu controalele sănătoase", a explicat Singhal, care este, de asemenea, membru al Institutului de Neuroștiință și Sănătate Mintală (NHMI) al UAlberta. "Mai mult, acele observații au fost corelate cu scorurile testului de control atențional. Cu alte cuvinte, eficiența neuronală mai mică în căile cheie a fost asociată cu o tendință generală redusă de a concentra atenția."

Studiul este unul dintre primele care a arătat aceste rezultate la adolescenți, mapând studiile anterioare efectuate cu participanții adulți.

 
Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy