Criza Euthyrox. FACIAS: durează deja de câteva luni

Adisa Codruț / 17 sep 2020 / 12:39
Medicament
Medicament

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) atrage atenția că și astăzi situația stocurilor medicamentului Euthyrox este una gravă.

FACIAS susține că în 16 județe în România se găsesc mai puțin de 500 de comprimate de Euthyrox, iar stocurile cele mai mici sunt înregistrate în Mehedinți și Vaslui, unde există mai puțin de o cutie. Aceasta, ”în condițiile în care necesarul unui pacient este de aproximativ 30 de comprimate lunar, stocurile în aceste județe abia ar ajunge pentru un singur pacient cu afecțiuni ale tiroidei”.

”Situația actuală demonstrează că măsurile luate de Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România nu au avut niciun efect, chiar dacă au fost emise două autorizații de import paralel, în lunile mai și iulie. Această criză provocată de absența medicamentului din farmacii durează deja de câteva luni, iar autoritățile, deși au promis o rezolvare, deocamdată nu au găsit-o. FACIAS va monitoriza în continuare evoluția acestei situații, în acord cu scopul și misiunea sa”, se arată într-un comunicat al Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy