Cum afli dacă anumite alimente de DIETĂ conțin ZAHĂR. Cori Grămescu, soluții SIMPLE: Îți ia doar 30 de secunde

Consumăm zilnic o cantitate mare de zahăr, fără să ne dăm seama. Tot mai multe produse alimentare, aparent sănătoase, conțin zahăr, deși n-ar trebui să îl conțină. Ce este de făcut?

Nutriționistul Cori Grămescu vine cu soluții. 

"Se fac studii peste studii și se scrie mereu despre cât zahăr consumă de fapt un om fără să-și dea seama. De ce? Pentru că zahărul provoacă dependență. Datorită gustului, un aliment ne va satisface papilele gustative, deci vom dori să-l consumăm iar și iar. Tot mai des citim despre produse alimentare și preparate care conțin zahăr, deși n-ar trebui să le conțină. Cum ne dăm seama ce conține zahăr dacă nu e evident, cum ne ferim de zahărul adăugat și ce mai mâncăm în ritmul ăsta?

Ce este de făcut?

 

Cu siguranță nu ne putem lua toate măsurile de precauție, dar putem diminua semnificativ consumul de zahăr dacă suntem atenți la câteva aspecte și ținem cont de ele înainte de a cumpăra ori consuma un aliment sau un preparat.

▪️ Citește eticheta

Conservă de roșii cu zahăr? Da! Când începi să citește etichetele de pe produsele alimentare, devii conștient de cât zahăr există în produsele de pe rafturile supermarketurilor. Îți ia doar 30 de secunde să verifici informațiile și e pentru sănătatea ta și a celor dragi.

▪️ Renunță la sosuri

Ai ieșit în oraș și vrei salata aia mare cu de toate și-un sos la alegere? Renunță la el. Deși pare inofensiv, sosul conține zahărul pe care nu-l vrei. Păi și-atunci cum mănânci salata? Ți-o prepari singur, la masă: ulei, oțet, sare și piper după gust. E mai sigur și mai sănătos!

▪️ Mănâncă fibre

Fibrele sunt sățioase și, când ești sătul, ei bine, nu mai ai nevoie să mănânci. Așadar, revin la mantra mea favorită: legume, legume, legume.

▪️ Evită mâncărurile procesate

Chipsuri, dulciuri, bombonele, toate prezintă riscuri. Mâncărurile procesate ascund zahăr de care n-ai habar, de aceea cel mai bine e să începi să gătești mesele în propria ta casă. Nici nu trebuie să fii prea priceput în bucătărie, combinația de proteine cu fibre e întotdeauna câștigătoare. Un piept de pui cu salată și o mână de orez va fi întotdeauna o alegere simplă și sănătoasă.", a scris Cori Grămescu pe Instagram. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel