Cum ajută semințele la echilibrarea hormonilor: momentul precis când trebuie consumate

Angela Sabău |
Data publicării:

Dereglările hormonale ale femeilor ar putea fi ameliorate cu ajutorul dietei. Semințele, în special, au capacitatea de a ajuta la reglarea hormonilor.

În mod ideal, corpul unei femei are estrogen și progesteron în echilibru perfect. Dar astăzi, anumite aspecte precum stresul, tulburările stilului de viață precum sindromul ovarului polichistic (PCOS) și chiar toxinele din mediu au perturbat echilibrul hormonilor. Acest lucru provoacă dezechilibru hormonal, care, la rândul său, perturbă tiparele de somn, provoacă schimbări de dispoziție, probleme de fertilitate, oboseală și chiar o pierdere a libidoului la unele femei. În plus, unele femei pot experimenta căderea părului și chiar creșterea excesivă în greutate, ca rezultat. Din fericire, medicina naturistă poate ajuta la ameliorarea acestor dezechilibre.

Cum funcționeazã?

Aceasta presupune includerea semințelor proaspete ca parte a dietei dumneavoastră în momente foarte specifice din timpul ciclului hormonal, deoarece nutrienții din aceste semințe cuprind niveluri sănătoase de hormoni care pot ajuta la atingerea unui echilibru. Pentru cei neinițiați, ciclul unei femei implică o fază foliculară (zilele 1-14 ale ciclului menstrual), precum și o fază luteală (zilele 15-28). Prin urmare, un consum atent de semințe predeterminat poate îmbunătăți nivelul de estrogen în momentul fazei foliculare și nivelul de progesteron în faza luteală.

Semințe de in si dovleac pentru faza foliculară

Prima fază este între zilele 1 și 14 (ideal, atunci când femeia este la ovulație) este atunci când sistemul unei femei creează estrogen. Consumul unei linguri de semințe de in și semințe de dovleac în fiecare zi în aceste zile poate aduce beneficii. Acest lucru se datorează faptului că aceste semințe conțin fitoestrogeni care sunt o sursă naturală de estrogen.

Semințe de floarea soarelui si susan pentru faza luteală

A doua fază este între zilele 15-28 când nivelul de progesteron crește. Prin urmare, o lingură de semințe de floarea soarelui și susan în fiecare zi poate ajuta în timpul fazei luteale. Progesteronul din organism primește un impuls prin zincul și vitamina E găsite în fiecare dintre aceste tipuri de semințe.

Trebuie să vă amintiți să le consumați în mod responsabil și să considerați această metodă ca parte a celorlalte eforturi de a vă regla hormonii. Când este practicat împreună cu o dietă sănătoasă și exerciții fizice, vă poate ajuta la echilibrarea hormonilor într-o mare măsură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel