Cum faci față emoțiilor negative: soluții pentru a depăși perioadele dificile din viață

Angela Sabău |
Data publicării:
Emoții
Emoții

Emoțiile negative sunt parte din viața noastră. Uneori, însă, aceste emoții sunt foarte greu de gestionat și ele ne copleșesc. Iată câteva soluții pentru a le face față.

Din când în când ne confruntăm cu o problemă care pur și simplu pe care pur și simplu nu o putem  controla. Este ușor să spunem că „acest lucru nu este corect” sau „nu ar trebui să am această problemă”, deși acele moduri de gândire nu fac decât să agraveze durerea.

Există un mod de gândire mai sănătos în aceste situații. În loc să ne concentrăm asupra modului în care am dori ca ceva să fie diferit, vom recunoaște și vom accepta problema sau situația așa cum este. Amintiți-vă, a accepta nu este echivalent cu a plăcea sau a trece cu vederea ceva.

Învățarea de a accepta pur și simplu problemele care nu sunt în controlul nostru va provoca mai puțină anxietate, furie și tristețe atunci când le tratezi. De exemplu, aflați că nu ați fost selectat pentru un loc de muncă în care ați simțit că sunteți cel mai bun candidat.

În prezent este ușor să ne gândim „Nu este corect - am făcut totul bine! Am fost cel mai bun de acolo. Nu pot să-mi facă asta. ” În timp ce, odată ce acceptăm problema, putem avea procese de gândire diferite, precum „Este frustrant că nu am primit slujba, dar accept că au simțit că altcineva s-ar potrivi mult mai bine”.

Cum gestionăm stările de emoții negative

Una dintre metodele prin care ne putem calma emoțiile negative este de a găsi o modalitate plăcută de a implica fiecare dintre cele cinci simțuri ale noastre.

* Alegeți o plimbare undeva frumoasă și concentrați-vă asupra obiectivelor turistice.

* Ascultați ceva plăcut precum muzica sau natura.

* Faceți o baie caldă sau faceți un masaj.

* Gătiți ceva, o delicatesă - nu trebuie să fie o masă completă.

* Luați câteva flori parfumate sau folosiți un parfum spray sau apă de colonie dorită.

Nu ne dăm seama, dar sentimentele negative trec de obicei sau cel puțin scad în intensitate în timp. Este adesea important să ne distragem atenția până când emoțiile scad. 

O altă metodă care va ajuta este să urmați pașii: 

• În primul rând, participați la activități care necesită gândire și concentrare. Acesta ar putea fi un hobby, un proiect, o muncă sau o școală.

• În al doilea rând, concentrați-vă pe cineva sau altceva decât dvs. Puteți face voluntariat, să faceți o faptă bunp sau să faceți orice poate contribui la o cauză sau la o persoană.

• În al treilea rând, priviți-vă situația în comparație cu ceva mai rău. Amintiți-vă o perioadă în care sufereați mai mult sau când altcineva trecea prin ceva mai greu.

• În al patrulea rând, faceți ceva care va crea o emoție concurentă. Vă simțiți trist? Urmăriți un film amuzant. Nervos? Ascultați muzică liniștitoare.

• Următorul este să eliminați gândurile negative, eliminându-le din minte. Imaginați-vă că vă scrieți problema pe un pic de hârtie, refuzați să credeți lucrurile până la un moment mult mai bun.

• Creați o perioadă de îngrijorare într-o zi (un interval orar) și folosiți-o numai pentru a vă face gânduri pentru problemele care vă frământă. Acest lucru va ajuta să identificăm dacă grijile noastre sunt realiste sau dacă unele îngrijorări fără legătură și nerealiste își găsesc un loc în mintea noastră. 

Odată ce identificați grijile, treceți prin fiecare dintre grijile realiste și găsiți o soluție pentru ele. Amintiți-vă, în afară de perioada de îngrijorare, restul zilei este zona noastră fără aceste îngrijorări, așa că  orice gând sau îngrijorare care intră în mintea noastră în timpul zonei fără griji trebuie să fie eliminat și abordat numai în perioada de îngrijorare.

În timp ce încercăm să adoptăm modalitățile de manipulare de mai sus, inițial va fi dificil, va trebui să depunem un efort conștient pentru a o procesa și a le folosi. Amintiți-vă că primul pas nu este niciodată ușor de făcut, dar odată ce vine vorba de sistemul dvs. de credințe, în cel mai scurt timp acest lucru va deveni automat.
În cele din urmă, mai trebuie adăugat că aceste tehnici ne aduc un pas mai aproape de o minte înțeleaptă, unde vom putea face o alegere constructivă și vom face față productiv, ceea ce ne va ajuta să ne menținem emoțiile gestionabile până când vom putea rezolva problema.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel