Cum îți ții inima departe de suferințe, sfatul psihologului

Adisa Codruț |
Data publicării:
Boli cardiovasculare
Boli cardiovasculare

Psihologul Laura Maria Cojocaru spune că există trei metode prin care ne putem ține inima departe de suferințe.

Inima este primul organ vital în corpul nostru și rămâne de-a lungul vieții și cel mai puternic dintre toate. Ea generează o energie electromagnetică de 60-1000 de ori mai puternică decât cea a creierului. Cercetările arată că noi avem două creiere, din care cerebelul ascultă de „creierul din inima omului".

În opinia psihologului Laura Maria Cojocaru, președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI), ori de câte ori simțim o emoție, inima transmite constant un semnal electromagnetic foarte puternic către corp, iar fiecare bătaie a ei influențează starea de sănătate emoțională și fizică a organismului. Inima are propria sa inteligență specifică, ea putând gândi, simți și „aminti".

Cum se protejează singură de suferințe

„Semnalele electromagnetice emise de inima pot fi detectate de undele cerebrale ale altor persoane. Fenomenul este mult mai puternic atunci când cele două persoane se ating sau se află una în apropierea celeilalte, dar pot fi percepute inclusiv de la distanță. Inima este cel mai cald organ al corpului, aspect ce-l face vulnerabil în față emoțiilor prea intense („fierbinți"), atât plăcute, cât și neplăcute. Astfel, de cele mai multe ori, ajugem să construim „ziduri" în jurul inimii ca mecanism de protecție pe termen scurt împotriva unei situații neplăcute sau unul, pe termen lung, de apărare împotriva unei suferințe mai degrabă imaginare (un soi de prevenție). Aceste mecanisme de apărare sunt naturale și în strânsă legătură cu viața, cu instinctul de supraviețuire. Cele pe termen scurt sunt benefice deoarece ne protejează de o suferință produsă de un eveniment concret. Cele pe termen lung, deoarece presupun, mai mult sau mai puțin conștient, gânduri legate de o posibilă suferință viitoare, deci imaginară, se pot transforma în inamicii noștri, atâta timp cât conțin energia emoțiilor captive nerezolvate", explică psihologul Laura Maria Cojocaru.

Emoțiile puternice, efecte asupra organismului

Care este motivul pentru care acest mecanism de apărare poate deveni dăunător?

Pentru că, spune specialistul, inima are influență asupra funcționalității glandei timus și a întregului sistem imunitar al organismului. Orice emoție, pe care rămânem cu atenția mai mult timp decât este firesc, creează exces energetic, care ne angrenează într-un cerc vicios: suntem triști, însingurați, egoiști, geloși, îndurerați, lipsiți de chef de viață, nu dăruim și nu acceptăm iubire, ajungem să gândim negativ și acest tip de gândire ne aruncă din nou în aceste emoții.

„Singurul rezultat al acestui cerc vicios este scăderea sistemulul imunitar și declanșarea atacurilor de panică, a depresiei și a afecțiunilor fizice din zona inimii.

Experimentele științifice medicale au arătat în mod repetat că orice sentiment de iubire, acceptare, compasiune, înțelegere și apreciere orientate către o altă persoană are efecte pozitive măsurabile asupra corpului fizic. Aceleași efecte apar și atunci când receptăm iubirea și aprecierea unei alte persoane", declară psihologul Laura Maria Cojocaru, președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI).

Cum ne ținem inima „sănătoasă"?

Psihologul este de părere că există trei metode simple prin care ne putem ține inima departe de suferințe și de greutățile vieții:

1. Sentimente, emoții de cultivat: curajul, sinceritatea, altruismul, capacitatea de a exprima iubirea, dărnicia, veselia, recunoștință, în general o stare emoțională echilibrată, întăresc inima și cresc sistemul imunitar.

2.Convingeri de întărit: „Mă accept, mă iert și mă iubesc așa cum sunt.", „Locul meu în univers este exact cel care mi-a fost dat și sunt important/ă aici.", „Iubirea este din abundență prezență în viață mea și topește teama de singurătate și respingere." „Accept, iert și iubesc oamenii, ființele, natura, universul așa cum sunt.", „Îmi accept și îmi folosesc capacitatea de iubire ca pe cea mai importantă forță de vindecare"

3. Comportamente recomandate: descoperirea de sine, depășirea ego-ului, iertarea, eliberarea de judecată, lucrul fizic cu brațele (brațele fiind prelungirea inimii, simbolizează îmbrățișarea persoanelor, a situațiilor), exerciții de respirație, practicarea compasiunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel