Cum igiena casei influențează rezistența la antibiotice

Florina Pop |
Data publicării:
Curățenie  FOTO: pexels.com
Curățenie FOTO: pexels.com

Specialiștii în Boli Infecțioase susțin că e nevoie urgentă de promovarea unei igiene a casei, iar asta ar influența rezistența la antibiotice.

Specialiștii și Boli Infecțioase și Farmacie avertizează asupra nevoii promovării unei igiene urgente în locuință și comunitate întrucât consideră că aceasta va juca un rol important în reducerea consumului de antibiotice și prevenirea răspândirii bacteriilor rezistente la medicamente în următorii ani. Aceștia își susțin afirmațiile cu cifre. Afirmă că rezistența la antibioticele folosite des a ajuns la 40–60% în unele țări din afara Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Iar în acest sens au publicat un material în Jurnalul American de Control al Infecțiilor. În opinia lor, banale măsurile de igienă ca spălarea mâinilor pot contribui la reducerea infecțiilor și a consumului de antibiotice. 

Materialul integral al specialiștilor, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel