Cum îți afectează chiloții tanga sănătatea. Dacă afli asta, sigur nu-i vei mai purta

Monika Baciu |
Data publicării:
cum iti afecteaza chilotii tanga sanatatea - FOTO: Freepik@mockup
cum iti afecteaza chilotii tanga sanatatea - FOTO: Freepik@mockup

Cum îți afectează chiloții tanga sănătatea. De ce să nu îi mai porți.

Chiloții tanga îți pot afecta sănătatea. Chilotii tanga sunt acele piesele de lenjerie intimă care te fac să te simți sexy, dar îți pot pune în pericol sănptatea. Chiloții tanga sunt prima opțiune atunci când purtăm haine mulate. Dar și acest aspect are riscuri asupra sănătății.

Chiloții tanga, riscuri pentru sănătatea intimă

Această bucată mică de material este perfectă atunci când purtăm haine mulate. Dar aceștia au fost asociați cu o serie de probleme medicale vaginale și anale, inclusiv hemoroizi, infecții ale tractului urinar și nu numai.

Vezi și: HMF, substanța toxică din mâncarea gătită. Pericolul ascuns în gem, BERE, zacuscă, cafea sau carnea la grătar, mult mai mare decât mierea pusă în ceaiul fierbinte

Chiloții tanga și hemoroizii. Care este legătura

Chiloții tanga cel mai probabil nu provoacă hemoroizi. Hemoroizii sunt vene umflate, bombate în jurul anusului sau în rectul inferior. Acestea pot provoca:

- mâncărime intensă

- durere

- sângerare

Hemoroizii apar atunci când există o presiune prea mare asupra venelor din jurul anusului. Multe persoane se confruntă cu hemoroizi. Chiar dacă chiloții tanga nu provoacă hemoroizi, aceștia pot înrăutăți situația.

Rapoartele anecdotice timpurii au sugerat că utilizarea chiloților tanga a crescut incidența hemoroizilor, explică Felice Gersh, MD OB / GYN și fondator / director al Grupului Medical Integrativ din Irvine, în Irvine, CA și autorul menopauzei: 50 de lucruri pe care trebuie să le știți. Gersh continuă să explice că mai recente studii de cercetare arată care sunt efectele potențiale ale chiloților tanga asupra sănătății, potrivit Healthline.

Vezi și: Patru alimente care stimulează metabolismul. Dacă le consumi vei avea o siluetă de vis

Chiloții tanga asociați cu infecțiile tractului urinar

Până în prezent, cercetările nu au reușit să facă legătura dintre chiloții tanga și infecțiile tractului urinar. Când vine vorba de infecțiile tractului urinar, nu stilul chiloților contează, ci materialul din care sunt confecționați.

"Chiloții tanga fabricați din material sintetic care captează și păstrează umiditatea și pot dispersa materiile fecale în zona deschiderii uretrale pot crește infecțiile vaginale și infecțiile tractului urinar", spune Gersh, care recomandă fibrele absorbante, naturale din bumbac, ca o alegere mai sigură a materialului.

Infecțiile tractului urinar sunt aproape întotdeauna cauzate de E. coli care își face loc în uretra și vezica urinară.

Simptomele comune ale infecțiilor tractului urinar includ:

- durere sau arsură atunci când urinezi

- nevoia frecventă, intensă de a face urina

- dureri pelvine

- urină tulbure

- sânge în urină

Vezi și: Medicamentul care distruge cancerul. La un pacient a dispărut complet, la alții e în remisie: Explodează tumorile. În cinci săptămâni mi-a eradicat complet boala

Chiloții tanga pot provoca iritații ale pielii

Iritațiile pielii pot fi inofensive, însă, chiloții tanga pot accentua aceste iritații. Frecarea țesăturilor de piele poate provoca iritații în zona genital sau anală. Femeile care poartă chiloți tanga pot fi mai susceptibile de a se alege cu iritații în aceste zone.

Chiloții tanga, risc de infecții cu drojdie

După cum a subliniat Gersh, chiloții tanga, în special cei fabricați din materiale sintetice, pot capta umiditatea și bacteriile, iar astfel crește riscul de infecții cu drojdie și alte infecții vaginale.

Drojdia prosperă într-un mediu cald, umed. Deci, potrivirea strânsă a unei perechi de chiloți tanga care sunt confecționați dintr-o țesătură irespirabilă și care induce transpirația poate crea mediul perfect pentru ca drojdia să crească.

Vezi și: Cremele de față expirate pot fi folosite la treburile casnice. Nu le mai arunca

Infecțiile vaginale drojdie pot provoca:

- mâncărime vaginală intensă și arsură, în special în timpul urinării

- scurgere vaginală groasă albicioasă sau gălbuie care poate semăna cu brânza de vaci

- un miros acru

- decolorarea pielii vaginale

Chiloții tanga, risc pentru erupţii cutanate

Chiloții tanga nu pot provoca hemoroizi, însă, pot duce la erupții cutanate și iritații. Potrivit lui Gersh, chiloții tanga, în special cei care se potrivesc perfect, pot irita pielea din zona genitală delicată și pot provoca sau agrava afecțiunile și inflamațiile pielii vulvare.

Iritarea pielii nu este doar inconfortabilă ci vă poate predispune la infecții.

Dacă chiloții tanga sunt stilul tău preferat de lenjerie intimă, este important să îi porți pe cei care se potrivesc bine și confortabil, spune Gersh.

Acordați atenție, de asemenea, la semnele de iritare a pielii, cum ar fi:

- decolorarea pielii

- exfoliere

- erupţii cutanate

Vezi și: Certificat de handicap pentru pacienții cu cancer. Bogdan Tănase: O boală cronică ce trebuie tratată toată viața. E o sursă de venit în plus

Cum să îți alegi chiloții tanga

"Alege bumbacul organic ca tip de țesătură și asigură-te că se potrivește corect și nu este prea strâns", recomandă Gersh, explicând că acești pași te pot ajuta să eviți:

- iritarea zonei intime

- crearea unui mediu excesiv de umed în vagin

- introducerea materiilor fecale în zona vaginală și uretrală

Practicați o igienă adecvată sub centură. Vaginul tau se auto-curăță, dar vulva și anusul nu. Ștergeți întotdeauna și spălați din față în spate pentru a ține bacteriile din spate departe de uretră.

Vezi și: Anevrismul de aortă, boala ignorată. Semnul durerii abdominale la care să ai grijă. Niculescu: Cauza morții subite. Pacienții ajung foarte târziu

Chiloții tanga și consultul medical

Dacă credeți purtarea chiloților tanga ar putea fi contribui la anumite afecțiuni ginecologice, încetați să îi purtați pentru câteva zile pentru a verifica dacă simptomele se îmbunătățesc. Dacă acest lucru nu ajută, un pas următor bun implică efectuarea unei întâlniri cu un profesionist din domeniul sănătății.

Luați în considerare să ajungeți imediat la medic dacă aveți simptome severe sau dacă aveți oricare dintre următoarele simptome:

- dureri abdominale sau pelvine inferioare severe

- scurgere vaginală neobișnuită

- sângerări vaginale care nu au legătură cu perioada menstruală

- scurgere rectală sau sângerare

- răni genitale sau negi

- febră

- umflarea ganglionilor limfatici inghinali

Aceste simptome ar putea indica o infecție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel