Cum obții Certificatul digital european COVID dacă te-ai măritat, ai alt nume și altă serie și număr la Cartea de Identitate

Dana Lascu / 21 sep 2021 / 11:40
EXCLUSIV
Certificat digital european COVID-10. Foto: DC Medical
Certificat digital european COVID-10. Foto: DC Medical

Pentru obținerea certificatului digital european COVID care atestă vaccinarea ai nevoie de CNP, de seria și numărul cărții de identitate. Iată ce trebuie faci în situația în care te-ai măritat după ce te-ai vaccinat, și în noul act de identitate figurezi cu nume, serie și număr de buletin noi: 

Dacă te-ai vaccinat și ulterior te-ai măritat, datele pe baza cărora poți obține Certificatul digital european COVID și s-au schimbat. Odată cu schimbarea Cății de Identitate, nu mai ai același nume, aceiași serie și număr de buletin pe care le aveai înainte, iar din sistemul oficial - Certificat COVID (link direct) - nu poți obține adeverința de care ai nevoie dacă vrei să călătorești în străinătate. 

La solicitarea DC News și  DC Medical, reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) au explicat ce trebuie să facă persoanele aflate în această situație.

Măsura este valabilă și în cazul celor care și-ai schimbat buletinul / cartea de identitate pentru că a expirat. 

„Persoanele în cauză trebuie să solicite eliberarea certificatului digital la adresa certificate-covid@ms.ro sau sa apeleze call center: 021. 414.44.25” au spus aceștia. 

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy