Cum poate trece neobservat cancerul de piele iarna. Cum îl depistezi

Alunițele trebuie supravegheate
Alunițele trebuie supravegheate


Experții avertizează cu privire la importanța menținerii controalelor de sănătate pe timpul iernii, deoarece cancerul de piele este mai greu de detectat în această perioadă.

 

Dr. Adam Friedmann, dermatolog la Clinicile Stratum, avertizează că oamenii dezvoltă cancer de piele în lunile cele mai friguroase ca un „rezultat asupra efectelor" din vară.

„În mod obișnuit, observăm o proporție mai mare de cancer de piele în primăvara și vara, când alunițele noastre sunt expuse, dar încă avem multe cazuri în timpul iernii", spune specialistul, notează Harpers Bazar.

Dr. Friedmann adaugă că oamenii nu observă posibile modificări ale alunițelor din cauza purtării hainelor de iarnă.

„Daunele alunițelor pot fi treptate și nu se întâmplă întotdeauna instantaneu după expunerea la soare, așa că în timpul iernii lungi, modificările la alunițe pot trece neobservate, pentru că suntem înfășurați în straturi", explică el.

Conform celor mai recente cifre ale Cancer Research UK, ratele de incidență ale cancerului de piele au crescut cu mai mult de o treime (35%) pentru femei din 2004, posibil din cauza creșterii călătoriilor în străinătate.

Soluția simplă? „Vă recomand să faceți o autoevaluare rapidă pe timp de iarnă în fața oglinzii, după un duș, în care să aruncați o privire pe toată pielea și căutați temeinic ceva nou sau diferit", spune dr. Friedmann.

"Căutați orice se evidențiază de celelalte alunițe, schimbând forma sau culoarea. Pe scurt, orice aspect care arată semnificativ diferit."

El recomandă să vă verificați la începutul lunii, apoi din nou șase și douăsprezece săptămâni mai târziu, dacă suspectați că aveți un risc ridicat. Dacă nu, atunci o dată sau de două ori peste iarnă tot este bine.

Deși este unul dintre cele mai frecvente cancere din lume, prins timpuriu, este ușor de tratat - așa că este timpul să setați acel memento telefonic și să continuați să faceți aceste controale atât de importante pe tot parcursul anului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel