EXCLUSIV Cum poți să faci toxiinfecție alimentară de la apă. Adrian Marinescu: Are un gust ciudat. Microorganismele își fac de cap

Cum poți să faci toxiinfecție alimentară de la apă sau bere. Care sunt semnele la care să fii atent.
Cum poți să faci toxiinfecție alimentară de la apă. Toxiinfecția alimentară este o îmbolnăvire cauzată de ceva ce ai mâncat sau băut. Cauzele sunt germenii sau alte lucruri dăunătoare din alimente sau băuturi.
Simptomele intoxicației alimentare includ adesea dureri de stomac, diaree și vărsături. Simptomele încep, de obicei, la câteva ore sau câteva zile după ce ați consumat alimentele. Majoritatea oamenilor au o boală ușoară și se ameliorează fără tratament.
Uneori, intoxicația alimentară provoacă boli grave sau complicații.
Cum putem preveni toxiinfecțiile alimentare
Dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș a explicat în exclusivitate la Interviurile DC MEDICAL și DC News cum pot fi prevenite toxiinfecțiile alimentare.
”De multe ori știm bine ce avem de făcut și nu facem totuși, din comoditate, mergând pe ideea că nu ni se va întâmpla nouă sau că vom face o formă ușoară. Partea de igienă înseamnă o educație, sunt primii șapte ani de acasă, apoi educația medicală. Nu vorbim doar de spălatul mâinilor care ar trebui să se facă corect și când trebuie, nu doar un lucru mecanic.
Vezi și: De ce să pui lenjeria de pat în frigider. Trucul egiptenilor care te scapă de o problemă deranjantă
Este și igiena alimentară. Este evident că în momentul în care alimentele nu sunt depozitate corespunzător pe vreme de caniculă, în momentul în care alegem să mâncăm unde e mai ieftin sau unde nimerim, s-ar putea ca un cost mic, pe moment, să nu fie chiar așa în final, să ajungem să ne stricăm vacanța și să dăm mai mult pe medicamente. Spunea cineva că dacă mâncăm ieftin, s-ar putea să ne coste mult pe urmă. Așa este.
Prepararea în vreme de caniculă și de căldură poate să însemne toxiinfecții alimentare mai ușoare sau mai grele”, a explicat dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș a explicat în exclusivitate la Interviurile DC MEDICAL și DC News.
Vezi și: Ce se întâmplă dacă fumezi pe stomacul gol. Reacțiile ciudate și mortale pe care le provoacă
Cum poți să faci toxiinfecție de la apă sau bere
”Poți să ajungi să faci toxiinfecție alimentară și de la lichide. Știți că e toxiinfecție alimentară care pleacă de la bere? E o situație relativ frecventă. Berea și lichidele, chiar dacă nu sunt perisabile, dacă stau o perioadă nedefinită în căldură și în soare vor da acest lucru.
Știți că apa plată îmbuteliată uneori are un gust ciudat, dar noi trecem peste asta și plecăm de la ideea că nu ni se va întâmpla nimic. Orice aliment, orice lichid, poate în final să însemne un loc unde microorganismele își fac de cap”, a mai explicat dr. Adrian Marinescu.
Toxiinfecția alimentară, simptome
Simptomele variază în funcție de cauza bolii. Acestea pot începe în câteva ore sau în câteva săptămâni, în funcție de cauză.
Simptomele comune sunt:
- Stomac deranjat.
- Vărsături.
- Diaree.
- Diaree cu scaune cu sânge.
- Dureri de stomac și crampe.
- Febră.
- Dureri de cap, potrivit Mayo Clinic.
Vezi mai multe în VIDEO:
Tratamentul oncologic, efecte negative. Ramona Schenker: Profund invalidante
Ce trebuie să știi dacă ai avut o rudă diagnosticată cu cancer. Conf. dr. Viorica Rădoi: Anamneză amănunțită și un istoric familial
Câte scaune pe zi e normal să ai? Primul semn că ești constipat
Parteneriat real pentru sănătate. Cătălin Radu (Bristol Myers Squibb): Am adus milioane. Nu cerem cadouri, ci facilități fiscale
Listele de așteptare, barieră în accesul la tratamente. Levente Vass: Nu ar trebui să se întâmple
Urgențe urologice: semnele care cer intervenție imediată. Dr. Bogdan Pârlițeanu explică
Depresia, boală a dezechilibrelor cerebrale. Prof. dr. Adela Magdalena Ciobanu: Poate duce până la cancer
Spitalele primesc mai mulți bani pentru salarii decât pentru tratamente. Conf. univ. dr. Horațiu Moldovan: Nu se încurajează munca
Dr. Oana Dolofan spune cu ce afecțiuni severe se confundă durerea de stomac
Bolile inflamatorii intestinale, afecțiuni sistemice cu impact digestiv, hepatic și cutanat. Dr. Răzvan Iacob: Inflamația digestivă să fie stăpânită
Prioritate la toaletă oriunde în țară. Cine are acest drept.
Al patrulea transplant hepatic reușit la SANADOR. Dr. Dragoș Romanescu: Cel mai complex. Recuperare rapidă
Tratamentul oncologic cu rezultate maxime. Dr. Matei Bâră: Reducem toxicitatea
Tratamentul care înlocuiește terapiile toxice împotriva cancerului. Are precizie de milimetru.
Testul simplu care pune diagnosticul de boală varicoasă
Tumorboard, rol esențial în cazul pacientului oncologic. Conf. univ. dr. Michael Schenker: Entitate extrem de importantă
Sănătatea, între tratament și prevenție. Cătălin Radu: O populație educată corespunzător va înțelege și importanța sănătății
Biopsia lichidă, tehnica ce poate salva mii de vieți în lupta cu cancerul
Acces inegal la sănătate. Radu Gănescu: Zona rurală este foarte deficitară la serviciile medicale. Pacienții ajung târziu
Accesul inegal la servicii medicale pune în pericol sănătatea românilor și exercitarea democratică.
Videocapsula digestivă, investigație modernă, dar cu indicații limitate. Dr. Răzvan Iacob: Trebuie administrată cu mult discernământ
Tratamentul pentru boala varicoasă. Dr. Anca Chitic: Se injectează această substanță
Cum aleg medicii tratamentul care îți poate salva viața în cancer
Testul care îți arată dacă faci cancer. Prof. univ. dr. Ovidiu Pop: Cifre impresionante
Terapia care regenerează celulele. Dr. Mihai Băican: E medicament
Medicina regenerativă revoluționează tratamentele moderne prin puterea oxigenului, de la vindecarea celulelor la reducerea inflamațiilor.