Cum poți scăpa de durerile de cap FĂRĂ medicamente. Lidia Fecioru: Sunt nemaipomenite

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Cum poți scăpa de durerile de cap fără medicamente. Lidia Fecioru - Foto: Freepick @Guzov Ruslan
Cum poți scăpa de durerile de cap fără medicamente. Lidia Fecioru - Foto: Freepick @Guzov Ruslan

Cum putem scăpa de durerile de cap fără medicamente. Trucul genial pe care l-ai putea încerca.

Durerile de cap sunt o afecțiune foarte frecventă, pe care majoritatea oamenilor o vor experimenta de multe ori în timpul vieții lor. Principalul simptom al unei dureri de cap este o durere în cap sau în față. Aceasta poate fi pulsatilă, constantă, ascuțită sau surdă.

Durerile de cap pot fi tratate cu medicamente, insă există și alte trucuri naturiste împotriva lor. 

Durerea de cap este una dintre cele mai frecvente afecțiuni dureroase din lume. Până la 75% dintre adulții din întreaga lume au avut o durere de cap în ultimul an.

Durerile de cap reprezintă o cauză majoră de absenteism de la locul de muncă și de la școală. De asemenea, ele afectează viața socială și de familie. Pentru unii oameni, lupta continuă cu durerile de cap poate duce la un sentiment de anxietate și depresie.

6 motive pentru care nu ți-e foame dimineața. Semnul pe care ți-l dă corpul

Cum putem scăpa de durerile de cap fără medicamente

 

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3, despre modalitatea simplă prin care putem scăpa de durerile de cap fără a mai lua medicamente.

"Leacul este simplu. De pildă, eu, în această perioadă, am avut dureri de cap. M-au ajutat foarte mult, inclusiv pe sinusuri, compresele cu apă sărată, cu apa la temperatura camerei, nu se fierbe. Să nu fie prea călduță.

Se cumpără apă distilată sau apă normală pe care o fierbem și când ajunge la temperatura camerei e bună", a spus Lidia Fecioru. 

În ceea ce privește modul de preparare al leacului pentru durerea de cap, Lidia Fecioru a spus că: "la un litru de apă se pun trei linguri de sare rase, fără vârf. Așa, concentrația de sărat este de 9%. Nu trebuie să fie foarte foarte tare, dar nici foarte slabă".

"Se iau tifoane, puse în mai multe rânduri și legate compresă la încheieturile mâinilor, pe burtă. O putem pune inclusiv pe burtă și când avem o colită intestinală, când avem o durere de intestine sau infecție urinară. Putem ține compresa de seara până dimineața iar deasupra compresei să punem o bucățică e piele, de blană, orice, dar nu folie.

Compresele mai pot fi puse pe frunte, pe ceafă, pe umeri. Ne ajută foarte, foarte, mult. Sunt nemaipomenite", a completat ea.

Care sunt cauzele durerilor de cap

 

Durerile de cap au tendința de a se transmite în familie, în special migrenele. Copiii care au migrene au, de obicei, cel puțin un părinte care suferă și el de ele. De fapt, copiii ai căror părinți au migrene au de până la patru ori mai multe șanse de a le dezvolta și ei.

Durerile de cap pot fi, de asemenea, declanșate de factori de mediu împărtășiți în gospodăria unei familii, cum ar fi:

- Consumul anumitor alimente sau ingrediente, cum ar fi cofeina, alcoolul, alimentele fermentate, ciocolata și brânza.

- Expunerea la alergeni.

- Fumatul pasiv.

- Mirosuri puternice de la substanțe chimice de uz casnic sau parfumuri.

Durerea de cap rezultă din semnalele care interacționează între creier, vasele de sânge și nervii din jur. În timpul unei dureri de cap, un mecanism necunoscut activează anumiți nervi care afectează mușchii și vasele de sânge. Acești nervi trimit semnale de durere către creier.

Migrenele nu sunt pe deplin înțelese. Dar cercetătorii cred că migrenele apar atunci când celulele nervoase instabile reacționează excesiv la diverși factori (factori declanșatori). Celulele nervoase trimit impulsuri către vasele de sânge și provoacă modificări chimice în creier. Rezultatul este o durere invalidantă.

Ce se întâmplă când mănânci sfeclă roșie. 9 lucruri pe care trebuie să le știi

Ce declanșează durerile de cap și migrenele?

 

Factorii declanșatori comuni ai durerilor de cap de tensiune sau migrenelor includ:

- Consumul de alcool.

- Modificări ale tiparelor de alimentație sau de somn.

- Depresia.

- Stresul emoțional legat de familie și prieteni, muncă sau școală.

- Utilizarea excesivă de medicamente.

- Oboseala ochilor, a gâtului sau a spatelui cauzată de o postură proastă.

- Iluminarea.

- Zgomotul.

- Schimbările de vreme.

Cum pot fi prevenite durerile de cap

Sindromul colonului iritabil, 14 alimente care-l provoacă. Pe unele le mănânci zilnic, dar habar nu aveai: Poți face și cancer și tensiune arterială

Cheia pentru a preveni durerile de cap este de a afla ce le declanșează. Factorii declanșatori sunt foarte specifici fiecărei persoane - ceea ce vă dă dureri de cap poate să nu fie o problemă pentru alții. Odată ce vă determinați factorii declanșatori, îi puteți evita sau minimiza.

De exemplu, s-ar putea să constatați că mirosurile puternice vă declanșează. Evitarea parfumurilor și a produselor parfumate poate face o mare diferență în ceea ce privește numărul de dureri de cap pe care le aveți. Același lucru este valabil și pentru alți factori declanșatori obișnuiți, cum ar fi alimentele supărătoare, lipsa somnului și postura proastă.

Cu toate acestea, multe persoane nu sunt capabile să evite factorii declanșatori sau nu reușesc să îi identifice. În acest caz, este adesea necesară o abordare multidisciplinară mai personalizată cu un specialist în cefalee, potrivit Cleveland Clinic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel