Cum să abordăm provocările actuale. Ciurea: Trebuie să ieșim din acest atac de panică

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Cum sa abordam provocarile actuale. FOTO Pexels
Cum sa abordam provocarile actuale. FOTO Pexels

”În general nu folosesc medicamente, decât foarte puține, la bolile clasice, clare: diabet, hipertensiune, cardiopatie, restul să facem și puterea minții”, susține medicul Vlad Ciurea.

Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a oferit câteva sfaturi pentru a putea trece cât mai bine peste perioada actuală, în care cu toții trecem prin atacuri de panică, mai mult sau mai puțin conștiente. De altfel, acesta a pus accent pe ”puterea minții”, cea care ne poate să ”vindece” mai mult decât medicamentele.

”Comanda supremă, bijuteria, creierul e dereglat. Iar dereglându-se creierul toate pleacă în jos și nu mai funcționează în condiții normale. Noi trebuie să ne facem treaba, să fim capabili, oriunde suntem în serviciu, să discutăm cât mai puțin, dar nu în sens rău, cât mai puțin în sensul că să continuăm să lucrăm în condiții cât mai bune și să rămânem cu ceea ce ne-a dat Dumnezeu, cu această bijuterie întreagă. Întrebarea este dacă putem sau nu putem. Știrile vin în valuri, părerea mea este că să evităm, și rog să se evite agresivitatea știrilor, și ele trebuie transmise, asimilate, dar sub o formă plată. Una este să anunți cu o mare fericire că a apărut primul caz de COVID în România, de parcă a fost fericire, și alta este să anunți că s-a întâmplat. Apoi, trebuie scoase toate aceste Fake News în care dintr-odată s-au golit toate sertarele, s-au golit toate mall-urile, a dispărut uleiul, benzina ajunge la niște cifre extraordinare. Asta la ce duce? La omul de rând? Ce face? Îi tremură mână, el își numără banuții. Iar peste toate astea apar și săracii refugiați”, a declarat Vlad Ciurea, la Digi 24.

Ce pot să fac dacă vine un pacient la mine?

Medicul a subliniat că sunt multe necunoscute, multe griji în jurul fiecăruia dintre noi, dar că în noi este puterea de a merge mai departe.

”Noi trebuie să ieșim din acest atac de panică pe care îl avem cu toții. Ne punem problema războiului, a zilei de mâine, a granițelor, a prietenilor, a rudelor, unii au rude și în Ucraina, alții în Republica Moldova, ce se întâmplă, unde se oprește tot acest dezastru? Ce pot să fac dacă vine un pacient la mine? Trebuie să fiu calm, trebuie să îi zâmbesc, să îi măresc încrederea în sine. Trebuie să îi dau medicamente, urmează să îl mai încarc cu medicamente, am avut și după COVID, altă dandana. În general nu folosesc medicamente, decât foarte puține, la bolile clasice, clare: diabet, hipertensiune, cardiopatie, restul să facem și puterea minții. Creierul ne ajută cu puterea minții să trecem, să vedem partea bună în toate lucrurile ca să ne revenim”, a mai spus neurochirurgul.

Vezi și: Exercițiu pentru MEMORIE. Ciurea, despre cum ne antrenăm creierul: Nu trebuie să-l lăsăm să se prostească

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel