Exercițiu pentru MEMORIE. Ciurea, despre cum ne antrenăm creierul: Nu trebuie să-l lăsăm să se prostească

Exercitiu pentru memorie - Foto: Pexels @Andrea Piacquadio
Exercitiu pentru memorie - Foto: Pexels @Andrea Piacquadio

Ce putem face pentru a ne antrena mintea și memoria.

Vlad Ciurea, celebrul medic neurochirurg, a vorbit despre puterea minții, cum o putem folosi pentru a ne atinge scopurile și ce trebuie să facem pentru a ne antrena memoria.

"Suntem fascinați de acest creier formidabil. Suntem din ce în ce mai deștepți, toate națiile. Românii sunt oameni foarte deștepți. IQ-ul în România este foarte mare.

Acest creier care are trei etape: creierul vechi, care este reptilian, apoi creierul paleo și partea de deasupra, care este această cupolă, este cortexul. Acest cortex cu o sută de milioane de neuroni care au niște legături formidabile între ei, sinapsele, și care crează acest lucru deosebit care se numește conștiința. Gândirea, judecata, decizia, toate intră în conștiința noastră.

Toată problema creierului uman este că nu trebuie să-l lăsăm să se prostească și să facem tot ce este posibil să-l facem cât mai deștept. Trebuie să obținem un IQ, indicele de inteligență, cât mai dezvoltat ca să fim buni în toată lumea, nu doar în România", susține Vlad Ciurea.

Cele 3 verdețuri minune. Ciurea: Schimbă sângele! Eu le spun patrimoniul VERDE

Vlad Ciurea, despre puterea minții și importanța sa

 

"Noi avem o putere formidabilă în aceste celule nervoase denumite neuroni. Să nu uităm că ele produc energie. Dacă punem anumiți electrozi pe scalp, acești electrozi înregistrează energie. Acești neuroni, în activitatea lor foarte puternică, produc o energie care poate să fie dirijată. Toată problema este că tu însuți trebuie să îți dirijezi energia cu un scop.

Puterea minții, care împinge tot sistemul endocrin, toate moleculele în creier, voința mea, care tot cu puterea minții se realizează, comanda mișcărilor, ochii, auzul, coordonarea, toate trebuie să fie perfecte. Atunci puterea minții te ajută să devii învingător în asemenea situații deosebite.

Cu puterea minții putem să facem foarte multe lucruri. Personal, mă uitam la profesorii mei din ultimii ani de facultate și încercam să induc un subiect care mie îmi convenea și am reușit aceste lucruri. Apoi fixam persoana respectivă foarte bine.

Ce fac în caz de AVC, accident vascular cerebral. Ține minte formula FAST și POZIȚIA în care trebuie stat

Este dovedit că un grup mare de persoane au făcut efortul să schimbe vremea și au reușit.

Totul este să cultivi mintea și să nu spui că nu se poate, pentru că se poate. Totul este posibil", mai spune medicul.

Bolile lui Vladimir Putin, dezvăluite. Voropchievici, despre sfârșitul lui Putin și CAUZA: Moare de moarte naturală

11 trucuri pentru SOMN din întreaga lume. Metodele ciudate prin care adorm oamenii

Vlad Ciurea, rețeta GENIALĂ anti-stres. Ce să faci dacă ești claxonat sau înjurat: Inima e mică, fundul e mare! Dă-i locul în Iad sau Rai și urează-i succes

Ni se tot spune nu te mai stresa, stresul face rău. Întrebat dacă are vreo rețetă anti-stres, medicul Vlad Ciurea a povestit că "la un moment dat, în parc, umbla un domn, cu părul puțin mai grizonat. În cărucior era un bebeluș care zgândărea ceva. Și în plină circulație pe toată strada, numai claxoane, îi spunea bebelușului: Ferdinand, fii calm!

Treci pe lângă el, te uiți la domnul respectiv și spui cred că faci o confuzie, bebelușul acela nu vă înțelege!

El spune: nu, nu, nu, Ferdinant sunt eu!

Așa că poți! În primul rând, autosugestia contează foarte mult".

Ce să faci dacă ești claxonat în trafic - Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel