Cum să adormi în 2 minute. Metoda militară care funcționează pentru 96% dintre oameni: Cu siguranță funcționează! E relaxare musculară progresivă

Cum să adormi în 2 minute - Foto: Freepik @user15573244
Cum să adormi în 2 minute - Foto: Freepik @user15573244

Metoda militară de somn care funcționează pentru 96% dintre oameni te poate trimite la somn în două minute.

Dacă stai întins și privești ceasul cum ticăie spre ora la care ți-ai setat alarma, atunci această metodă militară de somn te poate ajuta să adormi în două minute - și funcționează pentru un procent impresionant de 96% dintre oameni, scrie unilad.com. 

Această terapie pentru insomnie a devenit virală pe rețelele de socializare după ce antrenorul de fitness Justin Agustin le-a arătat 1,9 milioane de urmăritori cum se face, la începutul anului trecut.

De atunci, metoda a ajuns la 12,6 milioane de vizualizări cu numele: "Tehnica pentru a adormi în 2 minute!" - împreună cu avertismentul că va trebui să exersezi timp de aproximativ șase săptămâni pentru a vedea cu adevărat rezultatele.

Tehnica a fost dezvoltată de armata americană, aparent "în principal pentru piloții de vânătoare care au nevoie de 100% din reflexele lor" și pentru cei aflați în luptă activă care trebuie să poată adormi în situații zgomotoase și stresante - poate chiar pe câmpul de luptă, pentru a se reîncărca și a se reîmprospăta.

'Somnul militar' se crede că a fost descris pentru prima dată pentru civili într-o carte din 1981 intitulată: "Somnul militar: Relaxează-te și câștigă: Championship Performance, scrisă de antrenorul american de atletism Lloyd Bud Winter.

Acesta spera ca tehnica să reducă frecvența accidentărilor sportive și să îmbunătățească performanța.

Așadar, ce trebuie să faceți de fapt?

În primul rând trebuie să vă instalați confortabil, înainte de a vă concentra asupra respirației, apoi să vă relaxați încet întregul corp, de la scalp în jos, pentru a-l "destinde" - începând cu fruntea și trăsăturile feței.

Asigurați-vă că nimic nu este încordat, că brațele sunt libere și în lateral și imaginați-vă că o căldură se răspândește din cap până în vârful degetelor.

Treceți apoi la piept și respirați adânc pentru a-l ajuta să se relaxeze, apoi continuați cu stomacul, coapsele, picioarele și tălpile. Senzația de căldură trebuie să fie imaginată mergând de la inimă până la degetele de la picioare.

Între timp, mintea trebuie să fie eliberată de orice factori de stres - ar trebui să vă imaginați fie că vă aflați pe un canoe pe un lac limpede și calm, sub un cer albastru, fie că stați întins într-un hamac negru, de catifea sau într-o cameră neagră ca smoala (confortabil să fie în orice caz).

Dacă mintea începe să rătăcească, repetați-vă: "Nu gândiți" timp de zece secunde.

Agustin le cere adepților săi să-l țină la curent cu modul în care se descurcă - și cu siguranță nu l-au dezamăgit.

Unul dintre ei a comentat: "Sunt un puști militar și am fost învățat acest lucru. Am avut, de asemenea, un veteran ca profesor de psihologie în facultate care a predat acest lucru. Cu siguranță funcționează".

Iar altul a spus: "Sunt destul de sigur că acest lucru este mai aproape de ceea ce se numește relaxare musculară progresivă, care a fost dezvoltată de un medic american în 1908"

Iată cinci metode pentru a obține un somn liniștit:

1. Rutina de culcare constantă: Stabilește o rutină zilnică pentru culcare și trezire, inclusiv în weekend. Corpul tău se va obișnui cu acest program și va fi mai ușor să adormi și să te trezești.

2. Atmosferă liniștită: Asigură-te că dormitorul tău este întunecat, liniștit și la o temperatură confortabilă pentru a crea un mediu propice pentru somn.

3. Evitarea ecranelor înainte de culcare: Lumina albastră emisă de ecranele dispozitivelor electronice poate interfere cu producția de melatonină, hormonul responsabil pentru somn. Încetează să folosești telefoane, tablete și computere cu cel puțin o oră înainte de culcare.

4. Relaxare și tehnicile de gestionare a stresului: Exercițiile de relaxare, precum meditația, respirația profundă sau yoga, te pot ajuta să-ți calmezi mintea și să-ți reduci nivelul de stres, ceea ce poate facilita adormirea.

5. Activitate fizică regulată: Exercițiile regulate pot contribui la un somn mai bun, însă evită să faci efort fizic intens cu câteva ore înainte de culcare.

Amintește-ți că fiecare persoană este diferită, așa că ar putea fi nevoie să experimentezi și să ajustezi aceste metode pentru a găsi ceea ce funcționează cel mai bine pentru tine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel