Cum să faci ridurile să dispară. Diveică: Am oprit timpul în loc. Șterge 10-15 ani de pe chip

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
ridurile - FOTO: Freepik@maksymiv_yura
ridurile - FOTO: Freepik@maksymiv_yura

Cum să faci ridurile să dispară, iar tenul să devină din nou neted. Ai mai multe variante la dispoziție pentru a opri timpul.

Cum să faci ridurile să dispară, astfel încât să redai strălucirea și tinerețea tenului. Ridurile, care fac parte din procesul natural de îmbătrânire, sunt mai vizibile pe pielea expusă la soare, cum ar fi fața, gâtul, mâinile și antebrațele.

Deși genetica determină în principal structura și textura pielii, expunerea la soare este o cauză majoră a ridurilor, în special pentru persoanele cu pielea deschisă la culoare. Poluanții și fumatul contribuie, de asemenea, la apariția ridurilor.

Dacă ridurile vă deranjează, aveți mai multe opțiuni decât oricând pentru a le netezi sau pentru a le face mai puțin vizibile. Medicamentele, tehnicile de refacere a pielii, fillerii și intervențiile chirurgicale sunt în fruntea listei de tratamente eficiente pentru riduri.

Dr. Daniela Diveică, medic primar în chirurgie plastică și estetică a explicat în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC Medical în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe. 

Vezi și: Halvaua, dulcele de post, bombă pentru sănătate. Ce se întâmplă în corp după ce o mănânci. Amalia Arhire: Are multe grăsimi. Îngrașă foarte mult

Botoxul, prima opțiune

”Prevenția este mult mai ușoară decât tratarea ridurilor. Categoria de vârstă de la care începem aceste tratamente depinde de la caz la caz. Poți să ai o moștenire genetică mai pronunțată sau o musculatură mai puternică și să începi să formezi riduri de la 20-25 de anis au să ai o moștenire genetică mai bună și să ajungi la 30-35 de ani și să nu ai riduri.

La nivelul feței nu este bine să ai musculatură pronunțată. Este total invers față de cum este la nivelul corpului. Dacă la corp ne lucrăm mușchii să fie mai tonici, la față nu ne dorim să fie tonici pentru că sunt mai puternici și formează riduri.

Botoxul este o substanță care relaxează temporar musculatura. Este cel mai frecvent utilizată în etajul superior al feței, în zona de ochi, frunte, pentru a preveni formarea ridurilor de expresie. Adică să nu ne mai apară ridurile verticale când ne încruntăm, cele orizontale când ne ridicăm sprâncenele sau la coada ochiului când zâmbim, denumite popular laba gâștii.

Botoxul este o substanță care relaxează temporar musculatura. Perioada în care efectul este instalat este între 3-6 luni. De cele mai multe ori se recomandă efectuarea acestei proceduri cam de două ori pe an.

Când acest acest tratament este efectuat putem spune că am oprit timpul în loc. În această perioadă nu se mai formează alte riduri noi, iar ridurile existente le diminuează”, a explicat dr. Daniela Diveică, medic primar în chirurgie plastică și estetică în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe de la DC Medical. 

Vezi și: Obiectul banal care poate provoca septicemie. Poți faci o infecție gravă

Ce se întâmplă după cele 3-6 luni în care botoxul acționează

”Pielea poate fi chiar mai tânără. Dacă din diverse motive nu mai dorești să continui tratamentul după ce trece efectul acestuia, toate lucrurile revin la momentul dinaintea injectării. Se oprește timpul în loc în momentul în care avem tratamentul făcut.

Sunt câteva recomandări de care e bine să se țină cont atunci când apelăm la această metodă. Astfel, e recomandat ca 24 - 48 de ore să se evite băile foarte fierbinți, sauna, masajul. Trebuie să evităm orice activitate care crește vascularizația feței.

Se produce o vasodilatație și substanța poate să ”plece” din locul în care am injectat-o.

Teama tuturor pacienților este de a nu se confrunta cu ”frozen face”, în care nimeni nu își dă seama dacă ești supărat, plângi, te miri, dar asta depinde de doza injectată, tipul injecției și a substanței. Indicat este să începem cu doze mici, care să relaxeze musculatura, să păstreze mimica feței, dar fără să avem riduri”, a mai explicat dr. Daniela Diveică.

Acidul hialuronic, varianta a doua

Acidul hialuronic este recomandat atunci când botoxul nu mai poate ”umple” toate ridurile. 

”Odată cu trecerea timpului toate volumele de la nivelul feței tind să coboare. Dacă la 20-30 de ani, forma feței este cea a unui triunghi cu vârful în jos și cu baza în sus, odată cu trecerea timpului, baza se inversează și ajungem să avem baza în jos și vârful în sus.

Acidul hialuronic poate fi o soluție pentru a preveni o intervenție chirurgicală mai extinsă. Pus în anumite zone ale feței are capacitatea de a ridica și a susține ligamentele feței. La nivelul buzelor oferă hidratare.

Botoxul tot trebuie făcut pentru că relaxează musculatura, dar după ce facem această intervenție și vedem că mai avem niște riduri care sunt adânci, atunci putem interveni cu ajutorul acidului hialuronic și să umplem ridurile”, a mai precizat dr. Daniela Diveică.

Vezi și: De ce să îți freci unghiile cu usturoi. Trucul care îți va schimba complet manichiura

Liftingul facial, ultima opțiune

”Liftingul facial este ultima etapă în care recurgem în momentul în care toate celelalte nu mai sunt suficiente. Peste un anumit număr de injectări sau peste un anumit număr de mililitri fața nu mai are aspectul natural. Atunci, trebuie să apelăm la metode radicale, care realizate corect, au capacitatea de a șterge 10-15 ani de pe chip și să mențină același rezultat pentru încă 10-15 ani.

Liftingul corect efectuat chirurgical nu se vede. Vedem că arătăm mai bine, dar fără să îți dai seama că ai făcut un lifting facial. Făcut corect, nu ar trebui să se vadă decât o îmbunătățire și o întinerire a chipului.

Are o perioadă de recuperare mai lungă decât acidul hialuronic sau decât toate celelalte proceduri pe care le facem în cabinet, pentru că este o intervenție chirurgicală destul de extinsă. 

Fața va fi umflată 2-3 săptămâni, firele de sutură după 7 zile, dar pentru a putea reveni în viața socială, avem nevoie cam de 3 săptămâni. Rezultatele sunt spectaculoase.

Fața este diferită ca vascularizație față de corp. Avem mult mai multe vase de sânge, avem foarte multe structuri nobile, cum sunt nervii care ajută la mimica feței și care trebuie să rămână la fel după intervenție”, a mai explicat dr. Daniela Diveică, la Pastila de Frumusețe, de la DC Medical. 

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel