Obiectul banal care poate provoca septicemie. Poți faci o infecție gravă

Monika Baciu |
Data publicării:
obiectul banal - FOTO: Freepik@kjpargeter
obiectul banal - FOTO: Freepik@kjpargeter

Obiectul banal care poate provoca septicemie este folosit de aproape toate femeile. 

Obiectul banal care poate provoca septicemie este, de fapt, elasticul de păr. A-ți prinde elasticul de păr pe mână poate duce la infecții grave.  Dacă ai avut vreodată părul mai lung decât bărbia, probabil că te-ai făcut vinovată de faptul că ai purtat un elastic de păr (sau trei) la încheietura mâinii.

Cu toții am început ziua hotărâți să ne ținem părul desfăcut și fluid, pentru ca apoi să renunțăm și să îl aranjăm în coadă de cal pentru tot restul zilei. Cu toate acestea, vei dori cu siguranță să te gândești de două ori înainte de a continua să faci o brățară din banalul elastic de păr. 

Elasticele de păr pot fi o parte esențială a vieții părului tău, dar asta nu înseamnă că trebuie să fie tot timpul la tine. Deși este convenabil să ții unul la încheietura mâinii, mai ales dacă faci sport zilnic sau pur și simplu te încălzești des, nu îți face niciun favor dacă stă acolo, zi de zi.

Vezi și: De ce să îți freci unghiile cu usturoi. Trucul care îți va schimba complet manichiura

Elasticul de păr, riscuri pentru sănătate

Dacă îți prinzi elasticul de păr la încheietura mâinii riști infecții grave. Acestea îți pot pune viața în pericol. Audrey Kopp, originară din Kentucky, a purtat tot timpul elastice de păr la încheietura mâinii, la fel ca noi toate.

Cu toate acestea, în urmă cu câteva săptămâni, una dintre elasticele ei de păr a provocat o infecție gravă. Ea a început să observe că i s-a format o umflătură mare pe încheietura mâinii unde ținea cravata de păr.

A mers la medic, care i-a dat un antibiotic, dar umflătura a continuat să crească. În cele din urmă a devenit atât de îngrijorată, încât a mers la spital, unde au descoperit că avea trei infecții bacteriene separate. De la un banal elastic de păr. 

”Mulțumesc lui Dumnezeu că am văzut la timp, altfel aș fi putut face septicemie”, a declarat Kopp pentru WLKY, potrivit She Knows.

Vezi și: Obezitatea, boală cronică globală. Avertisment: Jumătate din populația lumii va fi clasificată ca obeză sau supraponderală

Elasticul de păr, purtător de bacterii

Dr. Amit Gupta a crezut inițial că Kopp a fost mușcată de un păianjen. Cu toate acestea, la o examinare mai amănunțită, crede că pe elasticul de păr se aflau bacterii care au ajuns sub pielea ei prin pori și foliculii de păr.

Elasticele de păr nu doar lasă acea linie roșie neatrăgătoare pe încheietura mâinii atunci când le scoți. O fetiță de 2 ani aproape că și-a pierdut brațul din cauza uneia în 2011.

Elasticul de păr i-a strâns mâna tare, astfel că întreaga zonă a fost supusă unei presiuni.

Vezi și: Evenimentele stresante, factori declanșatori pentru probleme neurologice. Atacă funcțiile creierului

Elasticul de păr, dăunător și pentru podoaba capilară

Prinderea părului cu elastice de păr îl poate face fragil, ducând la ruperea acestuia. Astfel, specialiștii recomandă înlocuirea elasticelor de păr cu agrafe sau coafuri cu împletituri lejere.

Scalpul și foliculii dvs. nu sunt la fel de încântați atunci când vă prindeți părul cu un elastic. O coadă de cal foarte strânsă pune mai multă presiune pe foliculii tăi. Poate chiar să îi deterioreze și să le smulgă părul de la rădăcină.

La fel ca atunci când porți împletituri prea strânse pentru prea mult timp, purtarea cozilor de cal și a cocurilor strânse poate provoca căderea permanentă a părului. Alopecia de tracțiune este chelia cauzată de tragerea cronică a părului, care provoacă deteriorarea permanentă a foliculilor și incapacitatea de a crește părul. În cele mai multe dintre aceste situații, căderea părului se produce în partea din față și în părțile laterale ale feței.

Vezi și: Halvaua, dulcele de post, bombă pentru sănătate. Ce se întâmplă în corp după ce o mănânci. Amalia Arhire: Are multe grăsimi. Îngrașă foarte mult

Știai că părul tău este cel mai vulnerabil atunci când este ud? Atunci când este întins, stratul exterior de protecție (cuticula) se fisurează și marginile solzoase se încrețesc. Acest lucru face ca părul să se simtă aspru și deteriorat și să arate creț. De asemenea, îți lasă părul mai vulnerabil la rupere.

Când puneți o agrafă de păr în părul umed, de fapt aplicați presiune și întindeți părul în câteva zone diferite, ceea ce face ca acesta să se smulgă de la rădăcină sau să fie deteriorat la nivelul agrafei de păr, potrivit Hair la Vie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel