Cum să-ți protejezi pielea când faci exerciții la sală

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Echipamentele de la sala pot fi o sursă de infecții ale pielii dacă nu ești atent
Echipamentele de la sala pot fi o sursă de infecții ale pielii dacă nu ești atent

Dacă v-ați hotărât să vă faceți schimbați stilul de viață, anul acesta, și vreți să mergeți la sală ca să faceți exerciții, trebuie să știți ce măsuri să luați pentru a preveni infecțiile cutanate, spune un expert.

„Deși infecțiile pielii nu sunt un motiv pentru a anula calitatea de membru de sala de sport, este important să urmați câțiva pași simpli pentru a evita germenii în timp ce vă antrenați", a spus dr. Brian Burke Adams, profesor și șef de catedră de dermatologie la Universitatea din Cincinnati.

„Bacteriile, virușii și ciupercile care provoacă infecțiile pielii, se dezvoltă în locuri calde și umede, cum ar fi echipamentele de exerciții pe care transpirați și dulapurile vestiarelor. Dacă nu sunteți atenți, v-ați putea alege cu o infecție cum ar fi tinea pedis (piciorul atletului), verucile plantare (negi) sau impetigo", a spus el într-un material de presă dat publicității de Academia Americană de Dermatologie.

Iată ce recomandă Adams:

- În sala de gimnastică, îmbrăcați haine potrivite, care absorb umiditatea, care vă vor ajuta să vă păstrați pielea uscată și să împiedicați creșterea microbilor. Spălați-vă hainele de gimnastică după un antrenament.

- Purtați întotdeauna încălțări, în special în jurul piscinelor și în vestiare și dușuri. Păstrați papucii de duș, flip-flops sau sandale în sacul de la sală.

- Dacă aveți tăieturi, păstrați-le curate și acoperite. Nu utilizați saune, săli de aburi sau cada fierbinte până când rana nu este vindecată, a spus Adams.

- Spălați-vă sau dezinfectați-vă imediat mâinile după ce ați făcut exerciții și faceți duș cât mai curând posibil. După duș, puneți pe haine curate, inclusiv șosete și lenjerie curată. Nu împărțiți niciodată prosoape, aparate de ras sau alte obiecte personale.

- Folosiți șervețele sau spray-uri dezinfectante pentru a curăța echipamentele de gimnastică înainte și după ce le utilizați. Este, de asemenea, o idee bună să plasați o barieră, cum ar fi un prosop, între piele și suprafețe pe care le atinge toată lumea, cum ar fi băncile de antrenament și șeile de la biciclete. Utilizați echipamentul propriu, cum ar fi covorașe de yoga, atunci când este posibil.

„Fără tratament, infecțiile cutanate se pot înrăutăți", a spus Adams. „Fiți atent la pielea dvs. și dacă observați semne ale unei infecții, cum ar fi creșterea durerii sau umflături, puroi sau roșeață persistentă, mergeți la un dermatolog pentru consult și tratament".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel