Cumpărături de Paști: cum procedezi să le duci bătrânilor în siguranță, fără să iei amendă

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Cumparaturi
Cumparaturi

Perioada dificilă pe care o străbatem îi pune în dificultate în special pe bătrâni, care au restricții în ce privește ieșitul la cumpărături. Pentru a veni în ajutorul lor, cei mai tineri pot face asta în locul lor, însă cu respectarea unor reguli stricte. 

Probabil cea mai frecventă întrebare în această perioadă este dacă putem merge în vizită la părinți în această peioadă, pentru a le duce alimente sau produse pentru Paște.

Pe pagina de socializare a Jandarmerei Române a fost postat răspunsul la această întrebare, cu specificările necesare pentru a ne deplasa în siguranță.

„DA, puteți merge la părinți să le duceți produse pentru masa de Paște!

Vă rugăm să aveți asupra dumneavoastră cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifați punctul 4 - "motive justificate", precum asistența persoanelor vârstnice sau bolnave. De asemenea, recomandăm evitarea contactului direct sau apropiat cu persoane în vârstă. Vă reamintim că persoanele infectate cu noul tip de coronavirus pot fi asimptomatice, adică nu prezintă simptome, însă pot transmite virusul foarte ușor, iar persoanele în vârstă reprezintă o categorie vulnerabilă”, este mesajul jandarmilor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel