Cumpărături de Paști: cum procedezi să le duci bătrânilor în siguranță, fără să iei amendă

Angela Sabău / 16 apr 2020 / 12:56
Cumparaturi
Cumparaturi

Perioada dificilă pe care o străbatem îi pune în dificultate în special pe bătrâni, care au restricții în ce privește ieșitul la cumpărături. Pentru a veni în ajutorul lor, cei mai tineri pot face asta în locul lor, însă cu respectarea unor reguli stricte. 

Probabil cea mai frecventă întrebare în această perioadă este dacă putem merge în vizită la părinți în această peioadă, pentru a le duce alimente sau produse pentru Paște.

Pe pagina de socializare a Jandarmerei Române a fost postat răspunsul la această întrebare, cu specificările necesare pentru a ne deplasa în siguranță.

„DA, puteți merge la părinți să le duceți produse pentru masa de Paște!

Vă rugăm să aveți asupra dumneavoastră cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifați punctul 4 - "motive justificate", precum asistența persoanelor vârstnice sau bolnave. De asemenea, recomandăm evitarea contactului direct sau apropiat cu persoane în vârstă. Vă reamintim că persoanele infectate cu noul tip de coronavirus pot fi asimptomatice, adică nu prezintă simptome, însă pot transmite virusul foarte ușor, iar persoanele în vârstă reprezintă o categorie vulnerabilă”, este mesajul jandarmilor.

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy