
Pâinea are o perioadă scurtă de valabilitate. Dacă nu vreți să se mucegăiască sau se se usuce trebuie să o depozitați corect. Iată cum:
Cea mai bună opțiune este să mâncați pâinea proaspătă cât mai repede posibil. Dacă acest lucru nu este posibil, există mai multe moduri de a o face să rezite mai mult, să nu se usuce și să nu mucegăiască.
Cheia depozitării eficiente este măsurarea frecvenței cu care mâncați pâine, astfel încât să nu cumpărați mai multă decât aveți nevoie. Dar dacă ați cumpărat mai multă, iată cum o depozitați:
Împărțiți pâinea. Tăiați pâinea în trei bucăți sau feliați pâinea și împărțiți-o în cantitatea pe care o consumați de obicei la o masă. Dacă depozitați pâine proaspăt coaptă, asigurați-vă că este răcită complet întâi.
Lăsați o secțiune la temperatura camerei, cât consumați în ziua respectivă la masă. Depozitați restul într-o cutie de pâine sau într-un recipient etanș și mâncați în termen de trei sau patru zile.
Pregătiți porțiunile rămase pentru stocare pe termen lung. Acoperiți restul bucăților separat și strâns în folie de plastic.
Congelați până când sunteți gata să o mâncați. Puneți fiecare bucată într-o pungă care se închide ermetic și puneți pâinea la congelator.
Decongelați o altă secțiune (sau o felie) înainte de masă. La fel ca orice alt aliment, odată decongelată nu se mai congelează încă o dată.
Pâinea cumpărată în magazin rezistă depozitată, de regulă, cinci până la șapte zile, în timp ce pâinea de casă este bună pentru trei până la cinci zile depozitare la temperatura camerei.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-