Cum variațiile genetice duc la eczeme. Explicația științifică

Florina Pop |
Data publicării:
Îngrijirea pielii nu trebuie să fie costisitoare
Îngrijirea pielii nu trebuie să fie costisitoare

Cercetătorii au demonstrat cum variațiile genetice provoacă eczeme, fapt ce ar duce la teste genetice ca să ajute la protecția copiilor de dermatită atopică și boli alergice suplimentare.

Cele mai recente cercetări, susținute de Institutele Naționale de Sănătate, subliniază cum două variații relativ obișnuite într-o genă numită KIF3A sunt responsabile de pierderi de apă din piele, ducând, în timp, la dezvoltarea dermatitei atopice (eczemă).

Cercetători de la Institutul American Național de Alergie și Boli Infecțioase au descoperit că două variații genetice, cu un singur nucleotid (SNPs), au schimbat părți ale unei gene numite KIF3A - o genă care codifică o proteină implicată în generarea de semnale de la exterior la interiorul unei celule. Testele pe rozătoare au lămurit dacă nivelurile mai mici de KIF3A provoacă sau nu dermatită atopică. Oamenii de știință au studiat șoarecii care nu au versiunea mouse-ului KIF3A în celulele pielii. Ei au descoperit că acești șoareci au avut, de asemenea, o pierdere crescută de apă din piele, din cauza unei bariere disfuncționale a pielii și au fost mai probabil să dezvolte caracteristici ale dermatitei atopice, arată un comunicat al Institutului citat.

Concluzia lor poate fi citită în studiul științific, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel