De ce întârzie următoarea tranșă de vaccin anti-COVID și când ajunge. Dr Valeriu Gheorghiță explică

Florina Pop |
Data publicării:
Vaccinul produs de Pfizer și BioNTech. Foto: BioNTech
Vaccinul produs de Pfizer și BioNTech. Foto: BioNTech

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva infecției COVID, spune că Pfizer a anunțat că următoarele doze de vaccin vor întârzia. 

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva infecției COVID, medicul infecționist Valeriu Gheorghiță, a declarat duminică seara, 27 decembrie, la un post TV, că Pfizer a înștiințat autoritățile române legat de întârzierea următoarelor doze.

”Din cauza unei probleme de fabrica din Belgia, problemă care ține de organizare și de soft, vaccinurile vor fi livrate cu o zi întârziere. Se începe din 29 decembrie și respectiv pe 30 decembrie. În opt țări europene există această întârziere. O parte din țări au primit astăzi, altă parte din țări vor primi mâine și poimâine. În România, pe 29 decembrie vor ajunge tranșele alocate pentru București, pentru Timișoara și Cluj, și pe 30 decembrie ajung tranșele alocate pentru Iași, Brașov, Constanța și pentru Craiova”, afirmă medicul Valeriu Gheorghiță la Antena 3.

Potrivit acestuia, săptămânal se va primi o tranșă de 150.000 de doze.

”Aș vrea să precizez un aspect: calendarul de livrare este estimativ, este o certitudine că va fi săptămânal, însă ziua exactă în care se livrează poate să sufere modificări. Compania Pfizer și-a luat angajamentul că ne va anunța cu cel puțin două zile înainte față de momentul livrării tocmai pentru a organiza procesul logistic de recepție și de stocare”, a adăugat medicul infecționist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel