De ce nu e bine să bei cafea când ești răcit sau ai probleme cu stomacul. Efectul negativ pe care îl are

Monika Baciu |
Data publicării:
cafea - FOTO: Freepik@Pvproductions@8photo@jcomp
cafea - FOTO: Freepik@Pvproductions@8photo@jcomp

Consumul de cafea în timp ce te confrunți cu o răceală poate avea efecte negative. În plus, nu este recomandat să bei cafea nici când ai probleme cu stomacul.

Cafeaua are un efect diuretic puternic, ceea ce poate agrava starea de deshidratare, contracarând eforturile tale de a combate infecția asociată bolii.

În plus, dacă ai simptome gastrointestinale, precum vărsături sau diaree, consumul de cafea poate exacerba disconfortul. Este esențial să acorzi atenție hidratării adecvate și să asiguri odihna necesară pentru a permite organismului să lupte eficient împotriva bolii.

Medicii recomandă evitarea consumului de cafea când suntem răciți pentru a nu ne deshidrata.

De ce să nu bei cafea când ești răcit

Există câteva lucruri de luat în considerare atunci când consumi cafea în timp ce te lupți cu o răceală sau o alergie: deshidratarea, lipsa somnului și un stomac deranjat.

Consumul prea mult de cafea poate avea un efect diuretic asupra organismului tău, iar deshidratarea provoacă probleme mai grave. Dacă răceala sau gripa provoacă și un anumit disconfort gastrointestinal, ar trebui să te gândești cu siguranță de două ori înainte de a bea cafea, mai ales dacă stomacul tău este în general sensibil la cofeină.

"Hidratarea este o preocupare deosebită dacă boala este severă, deci dacă vorbim despre o gripă în care ar putea fi vărsături sau diaree, atunci trebuie să fim cu adevărat atenți pentru că rehidratarea și hidratarea sunt foarte importante", a explicat șeful Departamentului de Medicină Integrativă și Științe Nutriționale de la Jefferson Health din Philadelphia, dr. Daniel Monti, conform HuffPost.

Vezi și: Beneficiile remarcabile ale verzei. 7 motive care te vor face să incluzi această legumă în alimentația ta

Cafeaua provoacă agitație

Cafea - FOTO: Freepik@vector_corp

În plus, dacă consumul de cafea te ține treaz atunci când ar trebui să te odihnești, atunci asta este o problemă. În cele din urmă, trecerea peste o boală implică în mare parte consumul de alimente nutritive, hidratarea corespunzătoare, odihna suficientă și luarea medicamentelor potrivite. Dacă consumul tău de cofeină va interfera cu oricare dintre aceste lucruri să funcționeze corespunzător, ar trebui să oprești consumul de cafea.

Cafeaua accentuează problemele digestive

O băutură caldă este adesea considerată un remediu pentru o boală respiratorie precum răceala sau gripa. De fapt, studiile arată că băuturile calde pot ajuta temporar la ameliorarea simptomelor precum nasul înfundat și durerile de gât. În plus, nu putem nega că o ceașcă caldă în mâinile tale este reconfortantă în timp ce te lupți cu un virus.

Însă, în ceea ce privește cafeaua, natura caldă a băuturii nu este suficientă pentru a o face o opțiune complet pozitivă atunci când ești bolnav - și există mai multe motive pentru asta. În plus, cafeaua poate deranja stomacul.

Persoanele cu anumite afecțiuni sezoniere s-ar putea să nu dorească să consume ceva care să le agraveze disconfortul stomacal. Deci, dacă ai stomacul deranjat și ai avut probleme anterioare cu cafeaua, ar fi indicat să sari peste ceașca ta de dimineață.

"Dacă boala ta este ușoară, riscurile sunt scăzute", a declarat Monti.

Când vine vorba de consumul de cafea, problemele potențiale apar doar dacă ai vărsături sau diaree.

Vezi și: Care este diferența dintre prebiotic și probiotic. Importanța lor pentru sănătatea digestivă a organismului

Cu ce să înlocuiești cafeaua

Alte băuturi sunt ideale. Ar trebui să faci un obicei să consumi alte băuturi mai hidratante atunci când ai o boală respiratorie. Hidratarea este esențială în astfel de cazuri, astfel că apa sau sucurile de fructe sunt ideale. Apa este de fapt cea mai bună în acest sens, deoarece oferă corpului ceea ce are mai multă nevoie, adică lichidele pentru a combate boala.

Ceaiurile calde din plante și supa caldă pot fi, de asemenea, băuturi utile de consumat atunci când ești bolnav, a spus Monti. În plus, ceaiurile cu cofeină precum ceaiul verde pot fi mai ușoare pentru stomac, făcându-le o alegere mult mai potrivită. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel