De ce nu e bine să mâncăm pe fugă. Wasim Nazer: Este foarte important

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
mancam - FOTO: Freepik@YuriArcusPeopleimages
mancam - FOTO: Freepik@YuriArcusPeopleimages

De ce nu e bine să mâncăm pe fugă. Într-o societate aflată mereu în viteză, chiar și mesele sunt de multe ori consumate pe fugă. Dar care este efectul acestui obicei a explicat dr. Wasin Nazer, medic nutriționist.

De ce nu e bine să mâncăm pe fugă. Este important să nu mâncăm pe fugă și să ne luăm timp să mestecăm și să savurăm hrana în mod corespunzător din mai multe motive. Dr. Wasim Nazer, medic nutriționist, a explicat în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola, ce trebuie să facem pentru a ne simți sătui și de ce nu este bine să mâncăm pe fugă sau chiar în timp ce privim la televizor. 

”Dacă vorbim de o dietă, trebuie să împarți mesele în mai multe porții mai micuțe. Atunci când te așezi la masă nu o să mănânci o cantitate mare de mâncare. Este primul pas. Al doilea pas este să nu mănânci repede, să nu mănânci la televizor. Trebuie să mănânci foarte încet, să mesteci foarte bine.

De când ai început să mănânci până când te-ai săturat, durează 45 de minute. Dacă ne e foame rău de tot și am început să mâncăm mult, înainte să ajungem la 45 de minute, ni s-a umplut stomacul și ne-am săturat.

E important să nu mâncăm repede, să mâncăm încet, să nu mâncăm la televizor”, a explicat dr. Wasim Nazer, medic nutriționist, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola. 

Salate - FOTO: Freepik

Ce trebuie să mâncăm

Dr. Wasim Nazer a explicat și ce trebuie să mâncăm pentru a ne simți sătui. Salatele și ciorbele oferă nu doar senzația de sațietate, ci și vitamine necesare funcționării organismului. 

”Al doilea lucru pe care trebuie să îl facem este să includem salate în meniul. Un bol mare de salată nu conține 150 de calorii. Un hamburger mic conține vreo 400 de calorii. 

Supele, ciorbele ne satură. Au calorii puține și vitamine multe. Proteinele sunt foarte bune. Dacă nu îți place să mănânci carnea, poți mânca fasole, linte, conțin proteine și te ajută să te saturi.

Trebuie să evităm să mâncăm dulciuri și carbohidrați. Când mâncăm carbohidrați, acestea conțin foarte mult calorii. Când mâncăm foarte multe calorii, după 2 ore simți că ți-e foame. Scade zahărul din sânge și corpul îți cere să mai mănânci ceva dulce ca să ridici nivelul de zahăr din sânge.

Fluxul acesta va da senzația de foame. Dar, de fapt, nu ți-e foame”, a mai explicat dr. Wasim Nazer, medic nutriționist. 

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel