De ce să nu mai lași niciodată cremele în baie: Trebuie să te oprești să o mai folosești

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
de ce sa nu mai lasi niciodata cremele in baie - Foto: Freepick @
de ce sa nu mai lasi niciodata cremele in baie - Foto: Freepick @

De ce nu e bine să lăsăm cremele și cosmeticele în baie și ce se întâmplă dacă folosim produse cosmetice expirate.

Dermatologul Ana Maria Vișinescu a vorbit despre ingredientele din creme, a explicat cât de periculos este să folosim cremele pentru protecție solară de la un sezon la altul și de ce nu este bine să lăsăm cosmeticele în baie.

"Parabenul, ca să-l descriu puțin, este o substanță chimică. El este folosit în mod normal ca și conservant atât în produsele cosmetice, cât și în cele alimentare. Noi nu prea avem cum să nu folosim parabeni în creme, pentru că la un moment dat ele s-ar umple de bacterii, de ciuperci, dacă n-ar fi ținute la rece sau depozitate corespunzător. Și atunci, într-o mare sau mică măsură, producătorul pune parabeni.

Trebuie să fim atenți la concentrația și la câți parabeni are. Adică dacă vedem un singur paraben, precum metil, și este într-o concentrație mică, care ar trebui să fie undeva la 0.2 sau 0.4% el este ok, pentru că nu se acumulează atât de mult în organism.

Să ne gândim la studiile pe care le vedem pe piață referitoare la cancerul de sân. Trebuie să fim atenți la etichetă. Să vedem și parabenii, câți parabeni și în ce cantitate, în ce procent. O cremă care are parabeni are și un termen de valabilitate mai mare. Trebuie să fim atenți și la treaba asta. Cu cât are mai puţini parabeni, cu atât termenul de valabilitate este mai mic", a spus medicul Ana Maria Vişinescu, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3.

Cum să-ți alegi corect salteaua de pat ca să nu te doară spatele sau gâtul. Ce să știi despre salteaua cu arcuri și cu spumă

De ce nu e bine să lăsăm cremele în baie

 

"Cremele le depozităm în frigider sau într-un spațiu ferit de aburi, adică în niciun caz în baie. De preferat este să le ținem la temperatura camerei sau la frigider. Aburul afectează, alterează. O cremă care este deschisă deja este expusă la o oxidare, ea neavând parabeni. Să zicem că ai o cremă bio, organică, fără parabeni sau în cantitate foarte, foarte mică.

Atunci o expui la bacterii, din cauza căldurii din baie. La bacterii, la ciuperci, la mucegai, iar apoi tu vii și o aplici pe față și te întrebi de ce faci dermatită sau de ce te ustură fața. Aici vorbim şi despre farduri. 

Aceste produse ținute necorespunzător duc la boli. Dacă simțiți că o cremă îţi produce arsură, că ai o senzație de disconfort când ți-o aplici, trebuie să te oprești să o mai folosești", a mai spus medicul dermatolog.

Care e diferența dintre CIREȘE și VIȘINE și ce beneficii au. Care este considerat "ibuprofen natural" și care previne cancerul de colon și artrita

Ce se întâmplă dacă folosim produse cosmetice expirate

 

"Să zicem că nu este așa o mare tragedie, dar nu e de repetat acest lucru. Totuşi, şi ele au un termen de valabilitate ca şi mâncarea. Dacă ai o piele fină, sensibilă, uscată și tu îți aplici o cremă expirată, poți să ai o reacție de eritem mult mai intens. 

Eu personal, din experiența mea, mă uit la etichetă și evit cremele cu parfum, cremele care au mai multe combinații de alcool în ele. Și, bineînțeles, mă uit și la parabeni.

Cele care au un ten cu tendință alergică se observă folosirea unei creme expirate. Imediat se înroșesc, adică au o reacție. Este aceeași situație și la crema de plajă pe care o folosim. Crema de anul trecut trebuie aruncată şi cumpărată alta, pentru că nu își mai face efectul. Nu mai are cum. E deschisă de un an. Chiar şi dacă nu a trecut un an, tot o aruncăm. Acea cremă nu-şi mai face efectul", a conchis medicul Ana Maria Vișinescu.

Cinci sfaturi eficiente pentru a-ți curăța burețeii de machiaj

 

Burețelul de machiaj, sau beautyblender-ul, a devenit în ultimul timp un element important în machiajul fiecărei fete și face adevărate minuni. 

Știm deja cât de repede se murdărește, câte lucruri se adună în el într-un timp foarte scurt, de la creme, pudră și fond de ten, până la sebum, impurități și bacterii, dar știm și cât de greu ne este să-l curățăm.

Ei bine, cu siguranță multe dintre noi alegem să aruncăm burețelul după câteva utilizări pentru că începem să-l detestăm, și în plus, tenul nostru are de suferit, dar acum, există cinci trucuri eficiente pentru a-i curăța foarte, foarte bine.

1. Spală-l imediat după ce l-ai folosit

E cel mai important ca imediat ce ți-ai terminat machiajul, să speli burețelul, pentru ca fondul de ten să nu aibă timp să pătrundă în el.

2. Curăță burețelul în cuptopul cu microunde

Acesta este unul dintre trucurile care dau cele mai mari rezultate și care scot tot machiajul din el.

Umple o cană până la jumătate cu apă și adaugă puțin detergent de vase. Pune burețelul în cană și apoi introdu cana în cuptorul cu microunde timp de un minut. 

Atenție! Ai grijă când scoți burețelul, deoarece va fi fierbinte. Mai bine aștepți câteva minute până se mai răcește.

România, țara FĂRĂ parcuri, terenuri de fotbal și unde NU ai voie să calci iarba. Ciuhodaru: Nu cred că e mare dramă să întreții 10 mp de iarbă. Revoluție la PE și CE

3. Spală-l cu detergent de vase

Detergentul de vase este foarte bun deoarece are puterea de a elimina mult mai rapid și eficient grasimile. Pentru că majoritatea cremelor și fondurilor de ten conțin ulei, detergentul de vase va ajuta la eliminarea găsimii și sebumului care intră în burețel. 

Ce fac în caz de AVC, accident vascular cerebral. Ține minte formula FAST și POZIȚIA în care trebuie stat

4. Depozitează-l într-un loc curat

Un alt element cheie pentru ca burețelul tău de machiaj să arate impecabil, este să-l depozitezi într-un loc corect și igienic. Lasă-l întotdeauna să se usuce într-un spațiu deschis. Nu-l pune niciodată într-o pungă sau într-o cutie pentru că mediul umed va dezvolta bacteriile.

5. Soluțiile speciale pentru bureței

În cazul în care niciunul din trucurile de mai sus nu te ajută sau pur și simplu nu ești mulțumită de ele, iar burețelul tău continuă să fie murdar, folosește soluțiile speciale pentru bureței. Cei care au creat aceste accesorii pentru machiaj, au avut grijă să le facă și câteva soluții de curățare care să te ajute să-i păstrezi curați.

Sperăm că acest material te-a ajutat și pe tine să-ți cureți burețelul de machiaj. Îngrijește-l corect!

Retinolul și retinoizii, ingredientul de AUR anti-îmbătrânire. Ioana Marinescu: Cea mai fabuloasă descoperire. Pielea arătă fabulos, luminos

 

"Odihna e esențială. Ar trebui să fie făcută pe perioada somnului nocturn.

Un alt hormon pe care-l pierdem după perioada de creștere este melatonina. Melatonina este supranumit hormonul tinereții și el este pierdut după perioada de creștere. Atunci, e important să ne acordăm perioada de somn nocturn, când procesul de metabolism celular este cel mai ridicat. Să acordăm somnul și beneficiile lui și să aducem adiție de melatonină. Comprimatele de melatonină sunt geniale și sunt o adiție pentru că organismul nostru nu mai secretă.

Putem pune melatonină și în spray. Ea trebuie aplicată pe față în timpul somnului nocturn, cât de abundent de poate, pentru că o să-mi stimuleze foarte tare procesele de regenerare de la nivelul pielii", a declarat Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermato-cosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie a vorbit la Pastila de Frumusețe de la DC Medical, Spectacola și DC News.

Cum se aplică retinoizii

 

"Un ingredient, din punctul meu de vedere, standard de aur în anti-aging este retinolul și retinoizii. Retinoizii sunt, probabil, cea mai fabuloasă descoperire din ultimele decenii pentru piele. Pot fi folosiți și ca terapii medicale, și ca rutine cosmetice.

În momentul în care pielea a îmbătrânit are nevoie de retinoizi pentru că ei o să renoveze celular extrem de mult profilul personal și retinoizii trebuie aplicați doar seara, trebuie aplicați cu înțelepciune, cu chibzuință, exact cât să nu ne dea și partea agresivă a lor.

Retinoizii sunt acel ingredient, acel activ, care la început ar putea să facă mai mult rău decât bine și trebuie folosiți înțelept. Dar atunci când folosim retinoizii după metoda sandwich, de două ori pe săptămână, metoda sandwich fiind cea mai modernă metodă de aplicare a retinoizilor, înseamnă așa:

- aplicăm un strat de cremă de hidratare

- aplicăm un strat din retinoid pe care-l avem adaptat tipului de ten

- aplicăm încă un strat de cremă hidratantă.

Va arăta fabulos, pentru că nu există luminozitate mai intensă și piele mai sănătoasă decât pielea care folosește constant retinoizi, care nu trebuie întrerupți vara, de exemplu. Vara putem să-i folosim, cu obligativitatea cu sau fără retinoizi, a protecției solare.

Deci protecția solară este imperios necesară, fie că este minerală, fie că este o protecție sintetică, protecția solară trebuie folosită, pentru că Soarele este probabil, cel mai mare inamic al tenului. Realist, țin minte că în tinerețe nu-mi plăcea să folosesc, pentru că pielea era mai albicioasă, nu te bronzai. Nu, protecția solară trebuie folosită!", a completat ea.

Retinoizi, reacții adverse dacă nu folosim protecție - citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel