De ce să pui o bucată de săpun sub lenjeria de pat. Trucul care te-ar putea scăpa de o problemă deranjantă

Monika Baciu |
Data publicării:
de ce sa pui o bucata de sapun sub lenjeria de pat - FOTO: Freepik@jcomp
de ce sa pui o bucata de sapun sub lenjeria de pat - FOTO: Freepik@jcomp

De ce să pui o bucată de săpun sub lenjeria de pat. Iată de efecte are.

De ce să pui o bucată de săpun sub lenjeria de pat. Acest truc te poate scăpa de o problemă care nu te lasă să adormi.

Pune o bucată de săpun sub lenjeria de pat și vei adormi mult mai ușor. Un somn bun nu este un lucru natural pentru toată lumea. Există nenumărate persoane cărora le este greu să adoarmă noaptea din diverse motive. Unii sunt îngrijorați, alții nu pot găsi o poziție bună sau au sindromul picioarelor neliniștite. Oricare ar fi motivul, faptul că nu reușești să adormi este foarte iritant și poate avea un efect major asupra vieții tale de zi cu zi.

În anumite momente, cu toții suntem predispuși să ne simțim neliniștiți. Atunci când este cronică, aceasta poate fi un simptom al sindromului picioarelor neliniștite.

Sindromul picioarelor neliniștite, ce este

Sindromul picioarelor neliniștite, este o tulburare de somn caracterizată de o nevoie incontrolabilă de a mișca partea inferioară a picioarelor. De obicei, este mai accentuată seara și noaptea, iar discomfortul apare în principal atunci când o persoană vrea să se odihnească. 

Vezi și: Cum trebuie să te speli pe față. Care este temperatura optimă a apei. Rutina banală care îți menține pielea tânără și fermă

Sindromul picioarelor neliniștite, simptome

Simptomele sindromului picioarelor neliniștite sunt caracterizate o nevoie irezistibilă de a le mișca și plângeri legate de faptul că persoana care suferă de această afecțiune nu se poate odihni. Simptomele scad atunci când picioarele se mișcă și simptomele sunt mai grave noaptea decât în timpul zilei.

Sindromul picioarelor neliniștite, cauze

Cauza sindromuluio picioarelor neliniștite este necunoscută. Probabil că este din cauza unei tulburări a celulelor nervoase din creier care controlează mișcarea și reflexele. Afecțiunea pare să fie ereditară. Uneori, poate fi cauza unor niveluri scăzute de fier sau unui efect secundar al altor boli cronice, cum ar fi insuficiența renală sau diabetul.

Vezi și: Ozzy Osbourne, bolnav. Suferă de Parkinson. Ce este tratamentul revoluționar Cybernics (HAL) pe care l-a urmat

Cum te ajută săpunul pus sub lenjeria de pat

Într-un episod al emisiunii de televiziune, Dr. Oz, cunoscutul medic de televiziune a vorbit despre un leac ciudat pentru sindromul picioarelor neliniștite care pare să funcționeze cu adevărat. Plasarea săpunului sub cearșafuri și, mai exact, a săpunului de lavandă. Lavanda pare să aibă un efect calmant. Puneți o bucată de săpun de lavandă între cearșafuri, la picioare, în fiecare seară. Ar trebui să observați că spasmele și crampele scad și picioarele dumneavoastră se simt mult mai calme, notează Tips and Tricks.

Tehnica săpunului de lavandă nu a fost dovedită științific, dar multe persoane indică online că aceasta chiar funcționează. Alți utilizatori s-au întrebat dacă a avut sau nu un efect placebo. O femeie a relatat atunci că a pus săpunul sub cearșafuri, fără ca soțul ei să știe, și că acesta a dormit imediat mult mai bine. Așadar, nu este doar în capul tău - chiar funcționează. Asigurați-vă că este săpun de lavandă; un săpun normal nu funcționează de obicei

Susținătorii spun că ceva compuși din săpun - magneziu, levănțică sau chiar ioni încărcați electric - pătrund în piele și modifică chimia corpului. 

Acest tratament poate fi susținut de credințe tradiționale sau de dovezi anecdotice, dar există puține cercetări științifice care să susțină afirmația. Într-un mic studiu la care au participat 105 persoane cu sindromul sever al picioarelor neliniștite, masajul cu ulei esențial de levănțică a ameliorat simptomele mai bine decât masajul picioarelor. Este important de reținut că uleiul de lavandă a fost masat în piele, nu plasat în apropiere.

Vezi și: Sauna, beneficii pentru sănătate. De câte tipuri este. Cât timp ar trebui să petreci într-un astfel de mediu

Alte beneficii

Există anecdote despre persoane care au plasat un săpun sub așternut pentru a ușura crampele musculare din corp, în special cele din partea inferioară a picioarelor.

Acestea sunt denumite crampe nocturne la picioare, deoarece apar noaptea și multe persoane sunt chinuite de această afecțiune. Această afecțiune poate provoca semne și simptome precum:

- Contracții musculare involuntare.

- Durere care trezește persoanele afectate noaptea.

- Contracții musculare și durere continuă până când crampele se relaxează în cele din urmă.

S-a spus că dacă pui un săpun sub cearșafuri, ai putea ușura durerea crampelor la picioare sau disconfortul provocat de sindromul picioarelor neliniștite, potrivit Very Well Health.

Nu există dovezi științifice care să susțină acest remediu de casă. Dacă vă confruntați cu oricare dintre aceste afecțiuni, este o idee bună să consultați un profesionist din domeniul sănătății pentru a identifica cauza, astfel încât să puteți găsi un tratament eficient.

Vezi și: Vaccinarea HPV: cine și la ce vârstă se face. Herghelegiu: Are un efect curativ, stimulează imunitatea, ajută la eliminarea virusului

Magneziul, ingredientul magic din bucata de săpun

Unele persoane cu sindromul picioarelor neliniște spun că un simplu săpun așezat sub un cearșaf ajută la ameliorarea simptomelor lor.Ameliorarea poate proveni de la un ingredient comun: magneziul. Multe săpunuri din comerț conțin acest mineral pentru a ajuta la calmarea pielii.

Magneziul este un mineral natural care este necesar pentru funcția metabolică generală. Unele cercetări au arătat că magneziul din alimente a scăzut de-a lungul anilor. Unele studii au constatat că multe persoane cu afecțiuni cronice au un deficit de magneziu.

O teorie este aceea că magneziul din săpun este absorbit în piele pe parcursul nopții. Magneziul poate ajuta apoi la relaxarea mușchilor picioarelor, îmbunătățind unele dintre simptomele asociate cu sindromul picioarelor neliniștite.

Batoanele de săpun conțin magneziu, care s-a demonstrat că relaxează mușchii și calmează crampele care apar în cazul sindromului picioarelor neliniștite. Săpunul are, de asemenea, un parfum care poate fi util pentru îmbunătățirea somnului și a durerii.

Cu toate acestea, acest remediu nu este dovedit. Cu alte cuvinte, săpunul poate sau nu să ajute în cazul sindromului picioarelor neliniștite. Studiile care au arătat posibile beneficii nu au indicat dozajul, administrarea sau rezultatele placebo, notează Sleep Disorders

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel