De ce să torni ceai de usturoi în toaletă. Trucul genial care rezolvă o problemă peste noapte

Monika Baciu |
Data publicării:
usturoi - FOTO: Freepik@RamanouskayaNata
usturoi - FOTO: Freepik@RamanouskayaNata

De ce să torni ceai de usturoi în toaletă. Este un truc absolut fabulos care te scapă de o mare problemă inestetică și deranjantă.

De ce să torni ceai de usturoi în toaletă. Dacă te confrunți cu pete persistente galbene în toaletă, iată o soluție surprinzătoare, dar eficientă: ceaiul de usturoi. Această metodă neconvențională folosește proprietățile de curățare naturale ale usturoiului pentru a aborda acele pete inestetice.

Pur și simplu decojește și zdrobește sau taie câțiva căței de usturoi, pune-i la înmuiat în apă fierbinte timp de aproximativ cincisprezece minute, apoi toarnă ceaiul de usturoi în vasul toaletei, asigurându-te că acoperă petele. Compușii de sulf din usturoi, cunoscuți pentru proprietățile lor antibacteriene și curățătoare, își fac magia, descompunând și îndepărtând petele fără a fi nevoie de substanțe chimice dure sau frecare, potrivit Reader's Digest.

Nu numai că această metodă este ecologică și sigură pentru instalația de canalizare și familia ta, dar este și o modalitate rentabilă de a menține o toaletă impecabilă și fără pete. Spune adio petelor galbene și bun venit unei toalete strălucitoare și curate cu puterea ceaiului de usturoi.

Proprietățile combinate de curățare și eliminare a mirosurilor ale acestui ceai se vor asigura că vei avea nu doar un vas de toaletă curat și alb, ci și că orice mirosuri neplăcute vor deveni amintirea trecutului.

Vezi și: De ce te doare capul după ce ai băut vin roșu. La cât timp apar durerile de cap și roșeața în obraji

De ce să arunci un cățel de usturoi în toaletă

Toate știm că usturoiul este un ingredient iubit în bucătărie, adăugând aromă și profunzime mâncărurilor noastre preferate. Cu toate acestea, se pare că usturoiul poate servi și un scop practic în afara lumii culinare. Nu este niciun secret că în băi pot apărea uneori mirosuri persistente și nedorite, indiferent cât de perseverenți suntem în curățenie. Aici intervine cățelul de usturoi.

Conceptul este surprinzător de simplu. Tot ce trebuie să faci este să iei un cățel de usturoi și să-l arunci în vasul toaletei înainte de culcare. În timp ce dormi, usturoiul își eliberează aroma naturală, care provine de la ceva numit alicină, cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene și antifungice. Aceste compuși lucrează pentru a neutraliza mirosurile, lăsând baia să miroasă mult mai proaspăt dimineața.

Vezi și: Cum se folosește, de fapt, perna de călătorii. Ai procedat greșit până acum

Nu numai că usturoiul maschează mirosurile neplăcute, dar contribuie și la un mediu mai plăcut în baie în general. Acest lucru poate fi de ajutor în special dacă ai oaspeți sau vrei să menții o atmosferă întotdeauna primitoare.

În plus, utilizarea usturoiului ca deodorant este o alternativă ecologică la odorizantele de aer pe bază de substanțe chimice, promovând un mediu mai sănătos pentru tine și familia ta. Deci, dacă cauți o modalitate naturală și rentabilă de a menține baia mirosind proaspăt, ia în considerare să încerci trucul cu usturoiul în toaletă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel