De ce se îngroașă pielea în zona genunchilor. Cum să elimini aspectul solzos

Monika Baciu |
Data publicării:
de ce se ingroasa pielea in zona genunchilor - FOTO: Freepik@psodaz
de ce se ingroasa pielea in zona genunchilor - FOTO: Freepik@psodaz

De ce se îngroașă pielea în zona genunchilor și cum se poate trata.

De ce se îngroașă pielea în zona genunchilor. Pielea îngroșată pe genunchi apare ca urmare a frecării zonei respective. Calusul este o suprafață îngroșată, aspră și dură a pielii, formată ca urmare a presiunii și fricțiunii intermitente într-un anumit loc. Este modul în care natura protejează partea sensibilă a pielii și structura subiacentă de presiune și fricțiune excesivă.

Pielea îngroșată pe genunchi, cauze

Calusurile se dezvoltă de obicei pe picior, sub degetele de la picioare, pe mână și, uneori, pe genunchi și coate. Pielea îngroșată are un aspect galben sau gri. Este dură și uscată.

Calusurile atunci când se dezvoltă pe genunchi sunt de obicei pe porțiunea anterioară a genunchiului, care este mai predispusă la frecare în timpul desfășurării diferitelor activități.

Adesea, calusurile de pe genunchi sunt dureroase. Poate provoca durere atunci când îndoiți genunchii sau în timp ce vă întindeți membrul inferior. Presiunea excesivă asupra zonei poate provoca, de asemenea, durere.

Vezi și: De ce ne îngheață creierul când mâncăm înghețată. Ce este cefaleea de înghețată

De obicei, calusurile nu necesită niciun tratament, cu excepția cazului în care sunt dureroase. Cu remedii simple de casă, calusurile de pe genunchi și din alte părți de pe suprafața pielii se vindecă ușor. Purtarea unui echipament de protecție în timpul lucrului reduce riscul apariției calusurilor, de exemplu, purtarea mănușilor la mâini sau a plăcuțelor pe genunchi reduce presiunea și frecarea.

Calusurile se dezvoltă în mod obișnuit pe mâini și picioare prin purtarea de pantofi strâmți, frecarea repetată a pielii în timpul efectuării unei munci fizice și a manipulării uneltelor, practicarea unor sporturi precum badminton sau tenis. Calusurile de pe genunchi pot apărea dacă zona este predispusă la frecare sau presiune repetată în timpul muncii, practicării sportului etc.

Zona de piele care este supusă la frecare și presiune pentru o perioadă lungă de timp devine moartă. Se formează un strat protector dur. Spre deosebire de veruci, calusurile nu sunt cauzate de un virus. Adesea, persoanele care lucrează în grădini și cele care trebuie să pună presiune pe genunchi în timp ce lucrează sunt predispuse să dezvolte calusuri și piele îngroșată pe genunchi.

Calusurile pot fi pe un singur genunchi sau pot fi bilaterale, în funcție de presiunea exercitată asupra genunchiului respectiv. Calusurile de pe genunchi apar și la persoanele care au artrită reumatoidă a articulației genunchiului, potrivit Healthfully

Vezi și: Ce conțin, de fapt, ceaiurile pentru slăbit. Cât de periculoase sunt pentru sănătate

Remedii de casă pentru a îndepărta calusurile de pe genunchi

Multe persoane se simt jenate din cauza aspectului inestetic al calusurilor de pe genunchi. În majoritatea cazurilor, calusurile de pe genunchi nu necesită tratament. Cu toate acestea, cu măsuri de îngrijire la domiciliu puteți scăpa de ele cu ușurință. Identificarea cauzei de bază și corectarea acesteia va ajuta calusurile să se vindece mai repede.

Calusurile pe genunchi pot dura ceva timp pentru a se vindeca. Regimul persistent de îngrijire a pielii este tratamentul de bază pentru îndepărtarea calusurilor.

Vezi și: Abcesul, acumularea de puroi care poate fi mortală. Indică o infecție în organism

Cel de bază este de a menține pielea caloasă umedă. Pe o perioadă de timp, aplicarea unei creme hidratante va înmuia calusurile.

De asemenea, înmuiați-vă regulat genunchii cu apă caldă cu săpun. Aceasta ajută la înmuierea calusului. După înmuiere frecați zona cu degetul sau cu un burete. De asemenea, puteți freca ușor cu o piatră ponce umedă. Frecați zilnic zona timp de câteva minute. Îndepărtează celulele moarte ale pielii și înmoaie calusul. Aplicați cremă hidratantă sau ulei de nucă de cocos în mod regulat după ce ați folosit piatra ponce.

Pentru a preveni agravarea ulterioară, protejați-vă genunchiul de fricțiune și frecare. Folosiți o genunchieră pentru a preveni presiunea asupra genunchilor.

Dacă sunteți diabetic, nu încercați să tratați calusurile la domiciliu. Există riscul de infecție care poate fi dificil de vindecat. Consultați-vă medicul atunci când doriți să îndepărtați calusurile.

Cum să scapi de petele întunecate pe genunchi

Petele întunecate de pe genunchi sunt cauzate, de obicei, de o hiperpigmentare care apare atunci când pielea este prea groasă sau uscată. Poți scăpa de aceste pete întunecate făcându-ți timp în fiecare săptămână pentru a le acorda genunchilor tăi îngrijirea de care au nevoie pentru a nu mai arăta atât de întunecați, uscați și aspri și pentru a reveni la un aspect suplu și de culoarea cărnii . Folosește articolele pe care probabil le ai deja pentru a trata și elimina petele întunecate de pe genunchi.

Tăiați o lămâie în două și frecați pulpa și sucul peste petele întunecate de pe genunchi. Evitați orice tăieturi sau răni deschise, deoarece aciditatea lămâii va ustura pielea. Lasă sucul de lămâie pe genunchi timp de 10 minute și lasă-l să rămână pe piele în timp ce treci la pasul următor.

Vezi și: Cum tratăm arsurile solare. Olga Simionescu: Leacurile băbești nu se mai folosesc. Principalul factor pentru cancerul de piele

Exfoliați pielea moartă de pe genunchi. Culoarea întunecată este probabil cauzată de faptul că pielea ta a devenit groasă și uscată în acea zonă. Pielea de pe genunchi, coate și picioare este, în mod natural, mai groasă și mai uscată decât în alte părți ale corpului, din cauza cantității de efort la care sunt supuse aceste zone. Folosiți o cremă exfoliantă din magazin sau amestecați una chiar dumneavoastră din zahăr brun și ulei de măsline. Frecați cu mișcări circulare și clătiți.

Clătiți sucul de lămâie și crema exfoliantă. Uscați-vă cu un prosop, apoi aplicați o cremă hidratantă bogată și emolientă, special formulată pentru pielea foarte uscată. Când zona a fost acoperită, acoperiți-o cu folie de plastic pentru a vă asigura că loțiunea este absorbită complet de piele. Când a fost absorbită, îndepărtați folia de plastic și aruncați-o.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel