De ce te dor articulațiile când se schimbă vremea. Cum poți combate durerile în sezonul rece

Ana-Maria Bugiu |
Data publicării:
de ce te dor foto:freepik@stefamerpik
de ce te dor foto:freepik@stefamerpik

De ce te dor articulațiile când se schimbă vremea. Sfaturi despre cum să combați durerile articulare în sezonul rece.

De ce te dor articulațiile când se schimbă vremea. Experții de la Fundația pentru Reumatism susțin că durerea articulară cauzată de frig nu este doar un mit. Universitatea Medicală din Chicago concluzionează, de asemenea, că vremea pare să afecteze mai mult persoanele cu artrită și dureri cronice decât pe alții.

Vezi și: 20 de minute de mișcare zilnică îți pot salva viața. Noi descoperiri în lupta împotriva sedentarismului

Multe studii indică presiunea barometrică, mai degrabă decât temperatura în sine, ca fiind principala cauză a durerilor articulare legate de vreme. Presiunea barometrică reprezintă "greutatea" atmosferei Pământului. Aceasta se modifică local din cauza sistemelor de presiune care influențează temperatura și precipitațiile, potrivit CountrySideOrtho. Fundația pentru Reumatism sugerează că aceste schimbări, cum ar fi deplasarea unui front rece sau cald, pot avea cel mai mare impact asupra articulațiilor. Deci, nu doar frigul, ci și schimbările în presiunea aerului provoacă probleme. Un studiu din 2015 publicat în Jurnalul de Reumatologie a arătat legături între temperatură, umiditate și durerile articulare, cu participanții care simțeau cel mai rău în zilele umede și reci. Îți sună cunoscut, nu-i așa?

Dar de ce aceste schimbări de vreme înseamnă o creștere a durerii? Unii experți sugerează că scăderea presiunii barometrice determină tendoanele, mușchii și țesuturile înconjurătoare să se extindă, exercitând presiune asupra articulațiilor. Alții cred că temperaturile scăzute pot mări grosimea lichidului sinovial care amortizează articulațiile, încetinindu-l și împiedicându-l să își facă treaba.

Factori precum stilul de viață și sănătatea mintală pot intra și ei în ecuație. Activitatea scade adesea în iarnă, ceea ce înseamnă mai puțină mișcare și mai multă rigiditate în articulații. În cele din urmă, starea de spirit afectată de iarnă pot accentua durerile articulare.

Cum poți combate durerile articulare în sezonul rece?

Activitatea fizică regulată ajută la menținerea forței musculare și a sănătății oaselor.

Reducerea presiunii asupra articulațiilor prin menținerea unei greutăți corporale sănătoase poate ajuta la reducerea durerilor articulare.

Protejați-vă împotriva frigului atât în interior, cât și în exterior.

Un somn bun și o alimentație echilibrată au un impact semnificativ asupra sănătății articulațiilor.

Mențineți-vă activi în interior și faceți exerciții de încălzire înainte de a ieși afară. Sedentarismul poate agrava durerile articulare. Încălzirea înainte de a ieși afară poate reduce rigiditatea articulațiilor.

Discutați cu medicul dvs. despre suplimentele de vitamina D. Acestea pot ajuta la sănătatea oaselor și articulațiilor.

Păstrați o atitudine pozitivă și găsiți activități care vă determină să faceți mai multă mișcare iarna. Dacă vă simțiți deprimat, discutați cu medicul despre posibilitatea de a vorbi cu un consilier.

Folosirea pernelor încălzitoare, a băilor calde și a piscinelor cu hidromasaj poate aduce alinare.

Terapia fizică, inclusiv exercițiile, ultrasunetele și manipularea manuală, pot ajuta la combaterea durerilor articulare.

Vezi și: Cea mai bună oră la care să te trezești și să te pui la somn. Dacă respecți această regulă, nu te vei mai trezi obosit

Frigul pare să influențeze articulațiile în mai multe moduri, inclusiv prin modificarea presiunii barometrice și a grosimii lichidului sinovial, precum și prin impactul direct asupra celulelor sensibile din plăcile de creștere epifizare. Aceste efecte pot duce la creșterea durerilor articulare, rigiditatea și disconfortul, mai ales în cazul persoanelor cu afecțiuni precum artrita.

Prin înțelegerea acestor procese, putem dezvolta strategii mai eficiente pentru protejarea articulațiilor în timpul sezonului rece. Menținerea unei greutăți corporale sănătoase, menținerea activității fizice și păstrarea articulațiilor calde și bine protejate pot fi abordări cruciale pentru reducerea impactului negativ al frigului asupra sănătății articulațiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel