De ce trebuie să mănânci brânză sau șuncă înainte să pleci de acasă. Monica Pop: Aproape toată populaţia e expusă contaminării

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
De ce trebuie să mănânci brânză sau șuncă înainte să pleci de acasă - Foto: Freepick
De ce trebuie să mănânci brânză sau șuncă înainte să pleci de acasă - Foto: Freepick

De ce trebuie să mănânci brânză sau șuncă înainte să pleci de acasă.

Alimentația este deosebit de importantă pentru sănătatea întregului nostru organism și sunt câteva reguli bune de urmat pe care medicii le recomandă mereu pacienților. De la limitarea consumului de sare, zahăr și grăsimi, până la consumul de apă, toate aceste reguli sunt deosebit de importante.

Alimentația, vitaminele și nutrienții ne ajută să avem o viață cât mai lungă și cât mai sănătoasă.

Ei bine, medicul Monica Pop recomandă o anumită gustare, o proteină, înainte de a pleca de acasă, pentru o sănătate cât mai bună. Potrivit medicului, o bucățică cu brânză, de ou sau de șuncă înainte de a ieși din casă aduce mai multă putere organismului și protejează sistemul imunitar.

"În felul acesta, mecanismul de apărare va fi în acțiune, iar şansele de îmbolnăvire vor fi mult, mult mai mici", recomandă medicul Monica Pop.

"Mâncaţi asta înainte de a ieşi din casă, pentru ca mecanismul de apărare să fie în acțiune"

Ce se întâmplă cu femeile, după vârsta de 45 de ani. Diferența față de bărbați. De ce sunt ca niște copii. Dafinoiu și Leca: E foarte greu de acceptat

"Tratament pentru creşterea imunităţii - Proxilaxia îmbolnăvirii

Recomandare:

- Vitamina A - 2 capsule pe săptămână (sau 1-2 ml se bea din soluţie de Vitamina A) 

- Vitamina D3, foarte importantă și necesară, 3000-5000 u zilnic. La persoane cu deficit mai mare, chiar 8000 - 10000 u/zi.

Totul 1 lună.

Apoi, continuaţi cu Vitamina D3 minimum 2000-3000 u zilnic, permanent. Şi, anual măcar (dacă nu la 6 luni), faceţi o determinare. Valori normale 30-100.

Aproape toată populaţia are deficit de Vitamina D3 şi astfel e mult mai expusă la contaminări sau îmbolnăviri (orice).

Nu uitaţi să mâncaţi o proteină înainte de a ieşi din casă (ou, brânză, şuncă) pentru ca mecanismul de apărare să fie în "acțiune"!

Astfel, şansele de îmbolnăvire vor fi mult, mult mai mici!", spune prof. univ. dr. Monica Pop, fostul manager al Spitalului de Urgenţe Oftalmolgice din Bucureşti, citează Antena 3.

De ce e bine să mănânci brânză

 

Când vine vorba de brânză, oamenii spun adesea că o iubesc atât de mult încât nu pot trăi fără ea - dar se tem că ar putea provoca boli de inimă sau o creștere nedorită în greutate.

Adevărul este că brânza este ceea ce se numește un aliment integral. Alimentele integrale sunt, în general, bune pentru tine, atâta timp cât nu mănânci prea mult dintr-un singur lucru.

Există multe opțiuni sănătoase din care poți alege atunci când vine vorba de brânză și multe moduri potențiale în care aceasta poate fi benefică pentru sănătatea ta.

- Este o sursă bună de nutrienți

Cum să ne apărăm mintea de distres, cel care ne omoară neuronii. Ce înseamnă distres și eustres. Psihiatru: Din lucrurile care ne plac ne obținem energia

Brânza este o sursă excelentă de calciu, grăsimi și proteine. De asemenea, conține cantități mari de vitaminele A și B12, împreună cu zinc, fosfor și riboflavină.

Potrivit U.S. Dairy, profilul nutrițional general al produselor lactate convenționale, organice și hrănite cu iarbă este similar.

Brânza hrănită cu iarbă este fabricată din lapte de la animale hrănite 100% cu iarbă. O dietă bogată în lactate crescute din iarbă poate oferi un echilibru mai sănătos de acizi grași omega-6 și omega-3 decât dietele care se bazează pe lactatele convenționale. Grăsimile omega-3 sunt importante pentru sănătatea inimii și a metabolismului.

În timp ce produsele lactate hrănite cu iarbă costă mai mult decât versiunile standard, unii oameni pot alege să le cumpere pentru conținutul lor mai ridicat de omega-3. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege dacă această diferență de nutrienți este suficient de mare pentru a avea beneficii semnificative într-o dietă medie din SUA.

- Ar putea să vă protejeze dinții de carii

Potrivit unor studii, brânza - și produsele lactate în general - ar putea funcționa pentru a vă proteja dinții de carii. Într-un studiu danez din 2015, copiii cu un aport de lactate peste medie au avut mai multe șanse să nu aibă carii după 3 ani decât cei cu un aport sub medie.

- Este o sursă de acid linoleic conjugat (CLA)

Brânzeturile bogate în grăsimi, cum ar fi brânza albastră, Brie și Cheddar, conțin cantități mici de acid linoleic conjugat (CLA). CLA este o grăsime sănătoasă care poate ajuta la prevenirea obezității și a bolilor de inimă și poate reduce inflamațiile.

S-a constatat că brânza Cheddar provenită de la animale hrănite 100% cu iarbă conține de două ori mai mult CLA decât brânza Cheddar convențională. Dar nu este clar dacă trecerea la brânza hrănită cu iarbă ar avea beneficii nutriționale generale într-o dietă americană medie.

- Ar putea fi bună pentru inimă

Potrivit unei cercetări din 2018, produsele lactate fermentate, cum ar fi iaurtul și brânza, au un efect pozitiv asupra sănătății cardiovasculare. În cadrul aceluiași studiu, produsele lactate cu conținut integral de grăsimi păreau să ofere o nutriție mai mare și să aibă proprietăți antiinflamatorii.

Branza, riscuri pentru sănătate. Este dependența de brânză nesănătoasă?

Cunoașterea beneficiilor și a riscurilor asociate cu consumul de brânză vă poate ajuta să faceți alegeri mai bine informate. Brânza poate avea efecte nedorite dacă este contaminată sau dacă aveți anumite afecțiuni de sănătate sau nevoi dietetice.

- Contaminarea cu listeria

Brânzeturile moi și brânzeturile albastre pot fi uneori contaminate cu listeria, mai ales dacă sunt fabricate cu lapte nepasteurizat sau "crud". Consumul de alimente contaminate cu listeria poate provoca îmbolnăviri.

Exemple de brânzeturi cu risc includ:

- Brie

- Camembert

- queso fresco

- queso blanco

- queso panela

- feta

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) recomandă să se evite consumul de brânzeturi moi, cu excepția cazului în care pe etichetă se menționează clar că produsul a fost fabricat cu lapte pasteurizat. Acest lucru este deosebit de important pentru:

- persoanele însărcinate

- bebelușii și copiii

- adulții în vârstă

- persoanele cu deficiențe imunitare

- condiții de sănătate și diete speciale

Brânza conține mulți nutrienți importanți. Dar este, de asemenea, și:

- bogată în calorii. Brânza este un aliment bogat în calorii. În funcție de varietatea de brânză pe care o consumați, veți primi aproximativ 100 de calorii pe uncie.

- bogată în grăsimi saturate. Brânza este bogată în grăsimi, inclusiv grăsimi saturate. Unii experți, deși nu toți, vă sfătuiesc să limitați aportul de grăsimi saturate.

-bogată în sare. De asemenea, este de obicei încărcată cu sodiu, ceea ce poate fi o problemă pentru persoanele cu tensiune arterială ridicată.

- sărac în fibre. Brânza nu conține fibre, iar consumul unei diete care conține cantități foarte mari de lactate poate provoca constipație.

- Alergii și intoleranțe

Unele persoane evită brânza din cauza unor afecțiuni precum intoleranța la lactoză sau o alergie la lapte.

- Intoleranța la lactoză

Brânza conține lactoză, un zahăr care nu poate fi digerat de persoanele cu intoleranță la lactoză, deoarece organismului lor îi lipsește enzima care o descompune. În aceste cazuri, consumul de lactoză poate duce la probleme digestive, inclusiv gaze, balonare și diaree, potrivit Healthline.

Din fericire, multe brânzeturi tari și maturate au un conținut scăzut de lactoză. Printre exemple se numără parmezanul, elvețianul și cheddarul. Persoanele cu intoleranță la lactoză pot tolera aceste brânzeturi în cantități mici.

Mierea de mană, elixirul pentru ficat și imunitate. Bogdan Pașcu: E un cocktail mineral. Are de 20 de ori mai multe vitamine, Calciu și Magneziu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel