De ce treci mai ușor peste frici și stres când ești căsătorit. Experiment cu filme horror

Adisa Codruț |
Data publicării:
O imbrațișare își poate face tensiunea arterială să scadă. Foto: Pixabay
O imbrațișare își poate face tensiunea arterială să scadă. Foto: Pixabay

Stresul și fricile scad când partenerul de viață te sprijină, susține un studiu.

Cercetătorii au demonstrat - printr-un experiment cu filme horror - că stresul scade în intensitate când un partener de viață îl susține pe celălalt. 

Oamenii de știință au cerut la 83 de cupluri căsătorite de cel puțin 10 ani să urmărească videoclipuri scurte capturate din părțile stresante ale filmelor de groază. În cadrul experimentelor, cercetătorii au cerut unuia dintre voluntarii dintr-un cuplu să stea și să vizioneze un videoclip stresant, în timp ce soțul lor stătea lângă ei, ascultând muzică fără legătură cu filmul horror. Ulterior, rolurile se schimbau. În unele scenarii, cuplurilor li s-a cerut să se țină de mână și să se comporte într-o manieră de susținere, în timp ce în alte scenarii li s-a cerut să stea despărțiți.

Pe măsură ce experimentele se desfășurau, cercetătorii au măsurat răspunsurile la stres la voluntari folosind manșete de tensiune arterială și software de măsurare a dilatației ochiului pupilei. Fiecare voluntar a fost, de asemenea, întrebat ulterior cum se simțea în ceea ce privește soțul / soția lor în timp ce urmăreau videoclipul.

Cercetătorii au descoperit că aproximativ două treimi dintre cuplurile care s-au ținut de mână în timpul videoclipurilor au avut un răspuns la stres mai scăzut. Cei mai mulți dintre ei au raportat că se simt mai susținuți pe măsură ce au vizionat videoclipurile.

Concluziile studiului - subliniază impactul pe care sprijinul soțului/soției îl poate avea asupra partenerei/partenerului persoanelor într-o relație, în special în perioadele de stres, potrivit medicalxpress.

Studiul științific, AICI.





Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel