Declaraţii șocante. Fratele unui pacient cu COVID: "A prins un loc la ATI după ce a murit cineva"

Adisa Codruț |
Data publicării:
Chirurg    foto: pexels.com
Chirurg foto: pexels.com

Fratele unui pacient internat într-o secție ATI a dezvăluit că s-a găsit foarte greu un loc în secția de Terapie intensivă, abia după ce a decedat altcineva.

Fratele unui pacient de 47 de ani, internat cu COVID-19 la Sibiu, a povestit că unitatea medicală se confruntă cu o situaţie groaznică. Adrian Boica spune că fratele lui „a prins un pat la ATI numai după ce un alt pacient a decedat.” 
"Momentan este un pat la ATI, pentru că cineva, din nefericire, a decedat! Vreau să spun că la început, disperat, am plâns din cauza emoțiilor și în strigătul meu de disperare vreau să găsesc un loc pentru fratele meu. Dar situația este mult mai critică, nu doar fratele meu are nevoie de un pat la ATI, este nevoie în tot sistemul național, suntem depășiți!
El ajutând pe partea socială foarte mult, pur și simplu s-a infectat în diferite acțiuni. Momentan primește oxigen, posibil să primească și plasmă. Este foarte grav la Sibiu, este nevoie de intervenția armatei, se stivuiesc oamenii decedați în containere.
Nu mai sunt locuri la spital, am fost acolo, i-am dus pamperși și șervețele umede. Stai 10-12 ore ca să te vadă un medic”, a declarat Adrian Boica, fratele pacientului cu COVID, citează Româniatv.
El a mai spus că Guvernul minte, atunci când spune că nu sunt probleme cu locurile în ATI.
"Guvernul minte, nu sunt paturi la ATI, medicii nu pot să iasă să spună asta, ei trebuie să ne salveze pe noi", a adăugat fratele pacientului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel