Demență, bătrânețe: Tai Chi ajută la prevenirea căderilor și îmbunătățește calitatea vieții

Angela Sabău |
Data publicării:
Batrâni
Batrâni

Demența apărută la bătrânețe vine cu riscuri mai mari de a cădea și a suferi vătămări. Cercetătorii au vrut să afle dacă Tai Chi poate îmbunătăți exhilibrul și calitatea vieții.

Cercetările Universității Bournemouth au descoperit că Tai Chi aduce beneficii pentru sănătate persoanelor în vârstă cu demență.

Cercetătorii au analizat beneficiile pe care Tai Chi le poate aduce pentru persoanele cu demență, analizând în special dacă Tai Chi ar putea preveni căderile și ar îmbunătăți calitatea vieții.

Dr. Samuel Nyman, un academic principal la Universitatea Bournemouth, a condus studiul și a spus: „Am fost cu adevărat interesați să vedem dacă Tai Chi îmbunătățește echilibrul și previne căderea în rândul persoanelor cu demență. Aceasta este o problemă importantă, deoarece persoanele cu demență au un risc de două ori mai mare să cadă și să aibă răni ca urmare a căderilor. "

Cercetarea a preluat un grup de control, care a desfășurat activități normale, și le-a măsurat alături de un grup dintr-o structură similară, care au luat parte la un program de Tai Chi de șase luni, potrivit medicalxpress.com.

Tai Chi, exercițiu sigur și blând 

Cercetarea publicată în Clinical Interventions in Aging a constatat că cei care au urmat un program de Tai Chi au menținut o calitate bună a vieții, în timp ce cei din grupul de control au înregistrat o scădere a calității vieții în aceeași perioadă. 

Dr. Nyman continuă: „Am descoperit că cei care au făcut Tai Chi s-au bucurat într-adevăr de cursuri și de întâlnirea cu alții care au demență sau cu îngrijitorii lor. Am considerat că Tai Chi este un exercițiu incredibil de sigur și blând, iar îngrijitorii ori familiile lor erau fericiți să-i susțină pe cei dragi cu orele și practicile de acasă. Deși nu am găsit îmbunătățiri la scoruri la testele de echilibru, a existat o tendință puternică pentru cei din grupul Tai Chi să aibă mai puține căderi. "

Studiul a fost realizat în sudul Angliei, cu sesiuni de Tai Chi în Dorset, Southampton și Portsmouth.

Există planuri de a continua cercetarea cu un studiu mai mare, care va căuta să demonstreze prin mai multe date că Tai Chi previne căderile, în special la persoanele cu demență. De asemenea, va căuta să înțeleagă cum anume Tai Chi reduce căderile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel