Desculț prin iarbă, beneficii surprinzătoare pentru sănătate. Sunt de ajuns 30 de minute pe zi de plimbare

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
descult prin iarba. FOTO: Freepik
descult prin iarba. FOTO: Freepik

Mersul desculț prin iarbă are beneficii surprinzătoare pentru sănătate. Teama, justificată, de mușcăturile căpușe nu trebuie să vă țină departe de iarbă.

Trecând peste teama mușcăturilor de căpușă, în multe cazuri justificată, mersul desculț prin iarbă poate să aducă beneficii importante pentru sănătatea fizică și mintală.

De altfel, ce poate fi mai plăcut în zilele de vară decât să simțim în tălpi gâdilatul firelor de iarbă și bucuria pe care ne-o oferă conexiunea cu natura.

Conform unui studiu publicat în Journal of Environment and Public Health, sănătatea oamenilor din ziua de azi este la un nivel foarte scăzut, deoarece aceștia sunt deconectați de mediu și de pământ.

Studiul sugerează, de asemenea, că s-a constatat că reconectarea cu electronii pământului promovează schimbări fiziologice intrigante, precum și bunăstarea, notează Healthshots.

Vezi și: Mușcătura de căpușe și miturile urbane. Mihai Craiu: Nu dăm antibiotice de spaimă

6 beneficii surprinzătoare ale mersului cu tălpile goale

Pe lângă un mod plăcut de deconectare de la cotidian și timp petrecut cu cei dragi, mersul cu tălpile goale prin iarbă are beneficii surprinzătoare, suficiente cât să ne acordăm puțin timp pentru această activitate plăcută.

Previne insomnia

Potrivit studiului menționat, în cazul în care vă confruntați cu tulburări de somn, precum insomnia, care este cea mai frecventă dintre aceste tulburări, în loc să o tratați cu medicamente, care pot avea reacții adverse, mai bine încercați să faceți o plimbare prin parc.

Schimbările se vor vedea încă din prima zi. Pentru a preveni insomnia, dar și pentru a vă îmbunătăți calitatea somnului, umblați desculț pe iarbă, timp de 30 de minute, în fiecare dimineață.

Reduce inflamațiile

Mersul cu picioarele goale pe iarbă ajută la stimularea funcționării organelor tale.

Iar acest lucru se datorează reflexoterapiei pe care o efectuăm la fiecare pas făcut cu piciorul gol.

Un al lucru care ajută în reducerea inflamațiilor vine ca urmare a expunerii la soare, care ajută la sintetizarea vitaminei D. Această vitamină este importantă pentru îmbunătățirea sistemului imunitar, având și proprietăți antiinflamatoare.

Îmbunătățește sănătatea inimii

Același studiu sugerează că mersul desculț prin iarbă ajută la sincronizarea bătăilor inimii. Iar acest lucru este necesar, deoarece de aceasta depind o mulțime de procese, de la reglarea temperaturii la secreția de hormoni.

În plus, sănătatea inimii tale rămâne și ea sub control, deoarece toate celelalte organe ale corpului funcționează bine.

Benefică pentru sănătatea ochilor

Conform științei reflexologiei, atunci când mergem, punem o presiune maximă pe al doilea și al treilea deget de la picior. Acestea două au maximul de terminații nervoase, care stimulează funcționarea ochilor tăi.

Astfel, mersul cu picioarele goale pe iarbă vă menține, de asemenea, vederea sub control. Dacă mai punem la socoteală și faptul că ne concentrăm atenția pe culorile vii, a ierbii și a cerului, putem obține și o relaxare oculară, atât de necesară în vremurile în care stăm cu orele fixați în ecrane, fie că suntem la serviciu sau acasă.

Ajută la îmbunătățirea bunăstării mentale

Mai multe studii au arătat beneficiile psihologice ale unei plimbări în parc, iar dacă o faci desculț, atunci ai mult mai multe motive de mulțumire.

Atunci când mergeți desculț pe iarbă, electronii de la suprafața Pământului vor fi transferați în corpul dumneavoastră, iar electronii cu încărcătură negativă din corpul dumneavoastră vor fi absorbiți sau neutralizați de Pământ, arată The Woods Resorts.

Reduce stresul oxidativ

Tot schimbul de electroni este responsabil și de reducerea stresului oxidativ. Acesta este definit ca fiind dezechilibrul dintre radicalii liberi și antioxidanți, în condițiile în care oxidanții (radicalii liberi) sunt mai mulți și au un potențial distructiv asupra organismului uman.

Stresul oxidativ este vinovat de apariția unor boli precum: cancerul, bolile Parkinson și Alzheimer, sindromul Asperger, oboseala cronică, depresia, ateroscleroza, infecțiile de toate tipurile, rezistență la insulină și diabet.

Studiile arată că împământarea pune pielea în contact direct cu Pământul, permițând un flux natural de electroni dinspre Pământ spre corp. Acești electroni au un efect antioxidant asupra organismului, combătând radicalii liberi, arată Marathon Hand Book.

Vezi și: 5 obiceiuri zilnice care pot scădea testosteronul. Care este rolul acestuia și care riscurile unui nivel hormonal redus

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel