Deshidratare. De ce mănânci mai mult atunci când îți e sete

Setea este adesea confundată cu foamea, deoarece organismul procesează uneori senzația de sete în același mod în care procesează foamea.

Setea apare atunci când corpul tare nevoie de apă. Când nu bei suficientă apă, corpul primește semnale greșite cu privire la foame. Deshidratarea te face să crezi că trebuie să mănânci atunci când ai nevoie într-adevăr de aport de lichide.

Cantitatea de apă consumată, poate avea, de asemenea, un impact major asupra sațietății. 

Dacă simtiți că vă este foame, deși ați mâncat suficient, este posibil să fiți deshidratat iarexperții spun că ar trebui să beți mai multă apă, mai ales dacă încercați să slăbiți, potrivit Mayo Clinic. 

Mai mult, dorința de a consuma anumite alimente ar putea fi chiar un semn de deshidratare. De exemplu, pofta de alimente sărate, precum chipsuri sau sărățele înseamnă că trebuie să beți mai multă apă. Sarea stimulează setea și ajută corpul să rețină apă. 

Simptome de deshidratare

Simptomele de deshidratare includ constipație, sete, piele uscată, amețeli, lipsa energiei, ochi uscați și scăderea producției de urină. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel