Detoxifiere: băuturile care îți vor curăța ficatul

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Ceai cu ghimbir
Ceai cu ghimbir

Iată o listă de băuturi care au efect detoxifiant excelent pentru ficat.

Ficatul este un organ foarte important. Deși ne concentrăm mult pe a ne menține sănătoși, uneori nu reușim să avem grijă de organele importante. Ficatul joacă un rol important în furnizarea organismului nostru de nutrienți, dar atunci când îl exploatăm, creștem sarcina pe care o are deja. Acesta este motivul pentru care este esențial să includem câteva băuturi sănătoase în dieta noastră pentru a ne menține ficatul sănătos. Iată câteva băuturi care fac treaba bine.

Ceai de ghimbir

O ceașcă de ceai de ghimbir cu câteva picături de suc de lămâie proaspăt stors este excelentă pentru curățarea și detoxifierea ficatului. Ghimbirul are multe proprietăți medicinale, cum ar fi proprietăți antiinflamatorii și, de asemenea, calmează stomacul. Ajută la eliminarea toxinelor din ficat.

Apa de schinduf

Schinduful este bun pentru sistemul digestiv, precum și pentru mișcarea intestinală. Este bogat în nutrienți și, deși poate să nu aibă gust bun, puțină pudră de schinduf într-un pahar cu apă caldă poate elimina toxinele din organism și vă poate curăța ficatul și, de asemenea, accelera pierderea în greutate.

Apa de turmeric

Turmericul are proprietăți antiinflamatorii și de vindecare rapidă. De secole, femeile din India și-au hrănit copiii cu lapte de turmeric pentru a-i vindeca de diferite boli. Niște pudră de turmeric într-un pahar cu apă caldă poate elimina toxinele din organism și poate curăța ficatul.

Ceai de mentă

Menta conține mentol, care este excelent pentru sistemul digestiv și ajută la eliminarea toxinelor din corp. O ceașcă de ceai de mentă cald proaspăt preparat poate face minuni pentru ficat.

Suc de struguri

Strugurii sunt bogați în antioxidanți, vitamine și minerale. Reduce inflamația și ajută la protejarea celulelor hepatice. Un pahar de suc proaspăt de struguri este bun pentru ficat.

Smoothie cu fructe de pădure

Fructele de pădure precum afinele și zmeura și merișoarele și mai multe astfel de fructe de pădure sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți și minerale care sunt bune pentru ficat și celulele hepatice. Un pahar de smoothie plin cu toate astfel de fructe de pădure poate curăța ficatul și poate detoxifia corpul.

Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel