DIHYDROCODEINUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

DIHYDROCODEINUM - prospect. Acţiune: Analgezic opioid, cu efect asemănător codeinei; agonist al receptorilor opioizi miu, kappa şi delta.

DIHYDROCODEINUM - prospect

Denumirea comerială: DHC CONTINUS;

Prezentare: Comprimate cu eliberare prelungită

Indicații: Tratamentul durerii acute sau cronice de intensitate medie sau puternică, asociate unor afecţiuni reumatice, ortopedice, neurologice, dermatologice, oncologice etc.

Contraindicații: Depresie respiratorie, afecţiuni obstructive ale căilor aeriene superioare. Dihidrocodeina poate provoca eliberare de histamină şi de aceea nu se va adm. în criza astmatiformă. De asemenea se va adm. cu precauţie la bolnavii de astm. Copii < 12 ani.

Atenție!: Dozele vor fi reduse la bătrâni, în hipotiroidism, afecţiuni hepatice cronice şiinsuficiență renală (IR). Trebuie evitat la pacienţii cu presiune intracraniană crescută şi la cei cu traumatisme craniene. Se va evita consumul de alcool. Precauţie la bolnavii ce sunt trataţi cu IMAO. Este recomandat ca adm. la mamele ce alăptează să se facă numai dacă este absolut necesar. Atenţie la persoanele care conduc autoturisme sau operează cu maşini şi utilaje.

Reacții adverse: Uneori pot apărea constipaţie, greaţă, vărsături, dureri de cap, vertij şi retenţie urinară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel