Doi copii au fost mușcați de urs, internați la Sibiu

Adisa Codruț |
Data publicării:
După ce i-a atacat pe copii, ursul a dispărut în pădure
După ce i-a atacat pe copii, ursul a dispărut în pădure

Doi copii de 10 și 16 ani din județul Sibiu au fost mușcați de un urs. Ei sunt acum internați, dar starea lor este bună, a confirmat un oficial al Spitalului Județean Sibiu.

Dr Florin Grosu, directorul medical al Spitalului Județean Sibiu, spune că cei doi copii care sunt internați în unitatatea medicală de vineri, după ce au fost mușcați de un urs fugărit de câini, sunt acum în stare bună. Este vorba despre un băiat de 10 ani și o fată de 16 ani.

Internați la clinica de boli contagioase

„Copii sunt internați de ieri la Clinica de contagioase. Au tolerat foarte bine tratamentul, au plăgi destul de mari și fac tratament profilactic pentru infecții. Starea lor este foarte bună și își continuă tratamentul profilactic", a explicat dr Florin Grosu, citat de Agerpres.

„Sunt două victime mușcate de urs - băiat de 10 ani, fata de 16 ani. S-a practicat toaleta plăgii, vaccinare ATPA și au fost trimiși pentru consult în secția Boli infecțioase, de unde au primit recomandări", a spus și Ioana Mătăcuță, purtător de cuvânt la Spitalul de Pediatrie din Sibiu.

Ursul i-a atacat pe copii lângă localitatea Hosman, aproape de locul unde părinții băiatului și fetei au o stână, pentru că era fugărit de o haită de câini. După atac, animalul a dispărut în pădure.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel