DOLIU ÎN MEDICINĂ: Prof dr Cristian Dragomir, fostul rector al UMF Iași, a murit

Dana Lascu |
Data publicării:
Prof dr Cristian Dragomir. Foto: UMF Iași
Prof dr Cristian Dragomir. Foto: UMF Iași

Profesorul universitar doctor Cristian Dragomir, fostul rector al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, s-a stins din viață. Se lupta de mai mulți ani cu o boală grea și a decedat la vârsta 81 de ani.

Născut la 28 aprilie 1940 la Bârlad, prof. univ. dr. Cristian Dragomir a absolvit în anul 1962 Facultatea de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, se arată pe site-ul instituției de învățământ superior. El și-a susținut doctoratul în anul 1974, cu teza intitulată „Osteosinteza extraarticulară de col femoral”. 

Era specialist în chirurgia oncologică, esofagiană, hepatică, pancreatică, senologică, precum și în cea plastică și reconstructivă, cu un palmares de peste 25.000 de intervenții chirurgicale și autor al unor lucrări de specialitate legate de experiența sa chirurgicală, printre care se numără volumele: „Chirurgie plastică și reparatorie”, vol. I (1980), „Tratamentul ulcerului gastroduodenal perforat” (1981), „Actualități în chirurgia cancerului gastric” (1999). 

Între anii 2006 și 2008 a fost rectorul UMF Iași. În 2020, a fost inaugurat Centrul de Simulare al Universității, care îi poartă astăzi numele. Era membru al Academiei de Științe Medicale din România, membru de onoare al Academiei Republicii Moldova, membru al Academiei de Științe din Ucraina, al Societății Internaționale de Chirurgie și al Colegiului Regal al Chirurgilor din Anglia.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași l-a omagiat, anul trecut în mai, pe prof. univ. dr. Cristian Dragomir, cu ocazia împlinirii vârstei de 81 de ani, ocazie cu care i-a fost înmânată și o plachetă de aniversare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel