Două metode care te scapă de tatuaje. Prof. dr. Ioan Lascăr: Rezultatul este o cicatrice

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
tatuaje - FOTO: Freepik@PlaceboPill
tatuaje - FOTO: Freepik@PlaceboPill

Cu toate că tatuajele sunt adesea considerate expresii durabile ale artei corporale, îndepărtarea lor poate fi o provocare costisitoare și uneori chiar dureroasă.

Îndepărtarea tatuajelor, în special a celor mari și complexe, este o provocare pentru pacienți și specialiști deopotrivă. Prof. dr. Ioan Lascăr, chirurg plastician la Spitalul Floreasca, a explicat, în exclusivitate pentru DC MEDICAL, că în ciuda diverselor opțiuni tehnologice existente, abordarea chirurgicală rămâne adesea singura soluție eficientă, dar și costisitoare, pentru obținerea unui rezultat estetic satisfăcător.

"Atunci când vorbim de tatuaje putem folosi artificii plastii locale care să permită să îndepărtăm tatuajul. Atunci când tatuajele sunt foarte mari și se dorește îndepărtarea lor, soluțiile sunt destul de costisitoare din punct de vedere estetic, în sensul că ar trebui să le îndepărtăm și să le înlocuim cu transplant liber de piele", a explicat prof. dr. Ioan Lascăr, chirurg plastician la Spitalul Floreasca, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Vezi și: Stenoza aortică: primul simptom care apare. Dr. Rodica Niculescu: Va păți asta în mod repetat. Sunt afectate organele

Îndepărtarea cu laser, cum se procedează

Tatuaje - FOTO: Freepik@EyeEm

Laserul este una dintre opțiunile frecvent utilizate pentru îndepărtarea tatuajelor. Cu toate acestea, prof. dr. Ioan Lascăr avertizează că laserul poate lăsa cicatrici, chiar dacă este promovat ca fiind o soluție non-invazivă

"Laserul ne ajută, dar rămân niște cicatrici care sugerează într-o bună măsură ceea ce au încercat să acopere. Laserul, deși ar fi o procedură care nu lasă cicatrici, nu este o abordare corectă. Laserul este utilizarea unei energii înalte și este echivalentul unei arsuri. Este un transfer termic, care este efectuat la diferite adâncimi ale pielii. Rezultatul este tot o cicatrice mai mult sau mai puțin discretă", a mai explicat prof. dr. Ioan Lascăr, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Vezi și: Fructul care scade tensiunea arterială. Combate efectele nocive ale consumului de sare și menține sănătatea inimii

Tatuajele mari, complicații

Îndepărtarea tatuajelor mari rămâne o provocare complexă, iar pacienții ar trebui să fie conștienți de opțiunile și riscurile implicate în diferitele proceduri disponibile.

"Îndepărtarea sau rezolvarea radicală pentru tatuajele foarte mari este posibilă doar cu proceduri chirurgicale semnificative, adică doar cu transplant de piele, ceea ce din punct de vedere estetic înseamnă, să nu zic un rezultat dezastruos, dar e nefavorabil", a mai explicat prof. dr. Ioan Lascăr.

Vezi mai multe în VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel