Dr. Fauci, cea mai proastă VESTE despre LONG COVID

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:
Dr. Anthony Fauci
Dr. Anthony Fauci

Noile date sugerează că persoanele cu Covid-19 pot continua să sufere de simptome până la nouă luni după infectarea inițială, potrivit consilierului medical de la Casa Albă, dr. Anthony Fauci.

Cercetătorii de la Universitatea din Washington au descoperit recent că 30% dintre pacienți au raportat simptome pe parcursul a nouă luni, spune Fauci. Oamenii au raportat oboseală, dificultăți de respirație, tulburări de somn și alte simptome care au durat luni de zile, a adaugat medicul.

Simptomele bolii „Covid pe termen lung”, pe care cercetătorii le numesc acum Sechelele Post-Acute ale Covid-19, sau PASC, pot fi prezente „mult după” infectare, iar severitatea poate varia de la ușoară la „incapacitantă”, a spus Fauci, care este şi directorul Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase, citat de CNBC.

„Amploarea problemei nu este pe deplin cunoscută”, menționează el, adăugând că PASC a fost raportat și la pacienții care nu au avut nevoie de spitalizare și la cei care dezvoltă simptome abia după infectarea inițială.

Experții medicali lucrează pentru a diagnostica și trata mai bine persoanele cu simptome persistente ale Covid-19. Până în prezent există un număr limitat de studii care indică cele mai frecvente simptome de lungă durată ale Covid sau cât timp ar putea dura.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel